Ана: Серена је увијек велики изазов

Српска тенисерка Ана Ивановић рекла је после пласмана у четвртфинала WТА турнира у Стенфорду да ће меч са Сереном Вилијамс бити велики изазов.

Тенис 01.08.2014 | 19:30
Ана: Серена је увијек велики изазов

Ивановићева је у другом колу Стенфорда победила младу Канађанку Керол Жао резултатом 6:1, 6:1, после само 54 минута игре.

Ана је тако стигла до 41. победе у 52. мечу ове сезоне, чиме је убедљиво прва на листи од свих тенисерки. Испред ње, по броју одиграних мечева је само Карла Суарес Наваро која је забележила 54 меча, али има четири победе мање.

Такође, захваљујући овој победи она ће се вратити међу 10 најбољих, где је у каријери укупно провела 107 недеља, од којих 12 на првом месту.

Противница Ани Ивановић у наредној рунди биће први фаворит турнира, Американка Серена Вилијамс која је још јуче победила Чехињу Каролину Плишкову са 7:5, 6:2.

Њих две су се већ два пута састајале ове сезоне, Ана је славила на Аустралијан опену, док се Серена реванширала на WТА турниру у Риму. То ће укупно бити њихов седми међусобни меч, Вилијамсова води са 5-1 у победама.

„То је добар знак. То значи да идемо даље на турнирима и играмо једна против друге. Биће то тежак изазов, али у исто време и добар тест. Јер, када почнете сарадњу са новим тренером, добро је за њих да виде где сте и на чему треба да радите“, рекла је Ивановићева.

Наградни фонд у Стенфорду износи 710.000 долара, од чега ће 120.000 припасти победници, плус 470 WТА бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар