Ана у 1/4-финалу Стенфорда на Серену

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале WТА турнира у Стенфорду (Калифорнија), пошто је савладала Канађанку Керол Жао са 6:1, 6:1.

Тенис 01.08.2014 | 19:00
Ана у 1/4-финалу Стенфорда на Серену

Ивановићева, која је постављена за пету носитељку, није имала проблема против младе Канађанке, стигавши до победе за 54 минута.

Противница Ани Ивановић у наредној рунди биће први фаворит турнира, Американка Серена Вилијамс која је још јуче победила Чехињу Каролину Плишкову са 7:5, 6:2.

Керол Жао прву победу на неком од WТА турнира остварила је у првом колу Стенфорда, када је јој је Јанина Викмајер предала меч, али даље није могла.

Налетела је на много квалитетнију и расположенију Ивановићеву, која ће се захваљујући овој победи вратити међу 10 најбољих тенисерки, где је у каријери укупно провела 107 недеља, од којих 12 на првом месту.

Српска тенисерка је већ на старту показала да не намерава много да се задржава на терену, пошто је везала уводна три гема. Жао се у четвртом уписала на семафор, али је новом серијом Ана дошла до првог сета.

У другом делу игре виђен је исти сценарио, брејк на старту и два у финишу меча за лагану победу, која је била њена чак 41. ове сезоне. Ана је одличним играма задржала осму позицију у трци за завршни турнир у Сингапуру са 2890 бодова и имаће прилику да додатно одмакне Доминики Цибулковој која је на 2739.

Наградни фонд у Стенфорду износи 710.000 долара, од чега ће 120.000 припасти победници, плус 470 WТА бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар