Вујошевићу жао због Дангубића

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да клуб жели Еду Мурића, да се нада останку Драгана Милосављевића, те да му је жао што није дошао Немања Дангубић.

Кошарка 01.08.2014 | 17:46
Вујошевићу жао због Дангубића

Приоритет црно-белих је тренутно останак капитена који је пропустио већи део прошле сезоне због тешке повреде.

"Прошлог лета када није био плаћен, Драган глатко одбио далеко већу понуду Црвене звезде и останком јасно показао љубав према клубу. Али, љубав и занос имају своје границе", рекао је Вујошевић за Новости.

"Сасвим је нормално да очекује да управа испоштује уговор. Јер, због чега би се и потписивао, ако се не поштује. Мислим да је логично да Драган остане у Партизану и ту доврши рехабилитацију, а не да иде на „отворен“ уговор у Мега Визуру", додао је тренер Партизана.

Шампион је у тешкој финансијској ситуацији, а углавном због тога круже много гласине у вези са клубом.

"Јавно смо причали да имамо финансијске проблеме који се сада свесно мултипликују с намером стварања слике да не могу да буду решени. Због тога се у једном медију, које је недавно пласирао и неистину да породица Јанакопулос хоће да купи Партизан, сада пушта прича да Милосављевић уцењује клуб, што је, такође, потпуна неистина", јасан је Вујошевић.

Прво појачање црно-белих овог лета је Андреја Милутиновић, а следеће би могао да буде Едо Мурић.

"Показали смо интересовање њега, коме би Партизан сигурно био степеник на више у каријери. Свесни смо да је јако много манипулисања и због тога ћемо директно разговарати са Мурићем, без „преводилаца“, који очигледно преводе причу онако како њима одговара", рекао је тренер Партизана.

Клуб из Хумске је желео и Немању Дангубића, али се он одлучио за највећег ривала.

"Жао ми је што није дошао, јер сам и јавно рекао да је наша жеља и колико је природно да заигра за нас. Али, не бих опет да објашњавам зашто је Партизан природна средина за њега, како му не бих отежавао ситуацију", истакао је Вујошевић.

Партизан ће после више од десет година константног учешћа у Евролиги следеће сезоне наступити у Еврокупу, па многи сматрају да црно-бели немају мотива за то такмичење.

"Заиста је глупо да демантујем глупости које пласирају "анонимни" извори и које су заживеле међу појединим играчима и менаџерима. Све те приче су без основа, свесно се пласирају да би се пуниле празне главе. Партизан је увек, у сваком такмичењу, како год да се звало или зове, иако услови нису увек били максимални, желео и желеће, да оствари највеће могуће резултате. Такође, чујем да истом причом покушавају да се обесхрабре навијачи да не купују сезонске улазнице. Верујем да ће они ипак препознати тренутак, да ће стати у тим и да ћемо заједничким снагама, као до сада остварити циљеве", закључио је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар