Мамић довео играча из Барсе!

Председник Динама из Загреба Здравко Мамић наставља да изненађује фудбалску јавност на овим просторима.

Фудбал 01.08.2014 | 15:12
Мамић довео играча из Барсе!

Човек познат по свом темпераменту, али и невероватним трансферима поново је заблистао – довео је 16-годишњака из Барселоне.

Нови фудбалер Модрих је шпански омладински репрезентативац и најбољи фудбалер и стрелац младог тима Барселоне Дани Олмо.

Олмо, иначе бивши капитен Барсиног подмлатка, играће за почетак у Динаму Б.

''Срећан сам што сам дошао у Динамо и Загреб'', рекао је Олмо на представљању.

Талентовани младић игра на све три офанзивне позиције, шпицу и оба крила, а од посљедњих шест година чак је пет пута био најбољи стријелац Барцелоне.

Као капитен водио је Барселону до многих трофеја и бројних успеха, а ништа мање није успешан ни у дресу репрезентације Шпаније, с којом је само ове године наступао и освојио турнире у Енглеској, Казахстану и Србији. Наравно, Дани наступа и за репрезентацију Каталоније.

''Разлог мог доласка овде је врло једноставан. Долазак у Динамо је најбоља опција за мој фудбалски развој. У Динаму су сјајни услови за младе играче, одлично се ради и млади играчи рано добију прилику у сениорском фудбалу. Сели су моји родитељи, заступници и људи из клуба и убрзо схватили како сви желе исто за мене и моју каријеру тако да је заправо одлука била лагана'', објаснио је Дани.

Барселона је у последње време довела неколико хрватских играча, али је он одлучио да крене супротним правцем, надајући се да ће се једног дана вратити на ’Ноу Кампу’.

''Знам играче који су играли овде као што Модрић, Халиловић, Ковачић, Манџукић, Ловрен, а данас играју у Реалу, Барселони, Интеру, Ливерпулу и Атлетико Мадриду, тако да је више него јасно да се овде сјајно ради. Наравно, на мени је да искористим све што ми се овде пружа, да наставим напорно да радим и тренирам, и изборим се за своју прилику. Желим да се захвалим Барселони на свему, то ће увек бити мој клуб и надам се да ћу се једног дана вратити тамо као играч првог тима'', навео је млади Шпанац.

Његов отац Мигел Олмо главни је тренер друголигаша, екипе Сабадеља.

Коментари / 0

Оставите коментар