Обољели од еболе на лијечење у Америку

Болница у Атланти припрема се да прими америчког хуманитарног радника који се заразио еболом у западној Африци.

Свијет 01.08.2014 | 13:21
Обољели од еболе на лијечење у Америку

Болнички званичници рекли су да ће пацијент бити пребачен авионом и лијечен на строго изолованом одјељењу Универзитетске болнице Емори.

Радник, чије име није објављено, биће премјештен у наредних неколико дана на болничко одјељење које је успостављено у сарадњи са америчким Центром за контролу и превенцију болести.

Портпарол ЦДЦ-а Барбара Рејнолдс рекла је да јој није познато да је до сада у САД лијечен пацијент оболио од еболе. У претходној деценији, пет особа заражених сличном хеморагичном грозницом ушло је у ову земљу.

Вијест о пребацивању пацијента објављена је у вријеме када се погоршава здравствено стање двоје заражених америчких хуманитарних радника, доктора Кента Брентлија и мисионара Ненси Рајтбол.

Они су се заразили док су радили у Либерији под окриљем хришћанске хуманитарне организације "Самарићански циљ" из Сјеверне Каролине.

Си-Ен-Ен и Еј-Би-Си пренијели су да ће у САД бити пребачено двоје обољелих Американаца, па је могуће да је ријеч управо о њима.

Актуелна епидемија еболе у земљама западне Африке највећа је у историји, а до сада је у Гвинеји, Либерији, Нигерији и Сијера Леонеу умрло 729 људи, од чега 57 у посљедња четири дана.

Коментари / 0

Оставите коментар