Криза скупштинске већине

Фарса у Скупштини дистрикта: Влада предложила – Влада повукла из процедуре одлуке о исплати око 4,5 милиона КМ фактурисаних трошкова из тридесетак фирми из Брчког које су учествовале у спашавању људи и имовине у току поплава јер се испоставило да за подршку нема довољно руку, што због одсуства, што због неслагања са износима појединих фактура. 

Босна и Херцеговина 31.07.2014 | 19:36
Криза скупштинске већине

Девет посланика опозиције није ни ушло у салу јер, кажу, „неће да присуствују покушају верификације криминално-политичког дила власти и појединих предузећа“.  

„Постоје фирме које имају два запослена, од којих је једно супруга власника фирме, а наводно су извршиле милионске услуге, а на другој страни предузећа са 70 запослених чији је посао стотињак хиљада а остаће без плата јер је ова власт направила дил за поврат новца којим ће финансирати страначке активности“, каже посланик СДП Есад Атић и позива истражне органе „да раде свој посао“.

У Влади одбацују све оптужбе опозиције која је, каже замјеник градоначелника Есед Кадрић, „лицемјерна и на све начине настоји срушити власт у чему јој, нажалост, помажу и неки посланици већине који мјесецима не присуствују сједницама а узимају паушал од 2.200 марака. Цијену ће, нажалост, платити обични људи – радници који су запослени код наших послодаваца“, каже Кадрић.  

Повлачење одлука ће коштати буџет накнадних око пола милиона КМ јер привредници најављују тужбе с обзиром да ће Дирекцији за финансије, у складу са законом, морати уплатити порез на фактуре без обзира што их нису реализовали.  

Да ванредно засиједање брчанске Скупштине не би пропало, подршку већине је добило кредитно задужење од пет милиона долара за санацију штета од поплава у БиХ - дио који припада дистрикту из заједничког „колача“ за ове намјене који је БиХ добила од међународних финансијских инстутција.

Иако се ради о повољним средствима, остаје питање – зашто кредит у ситуацији када је у банкама око стотину милиона буџетског новца из нереализованих капиталних улагања које претходне и актуелна Влада дистрикта нису знале, или нису хтјеле реализовати?

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар