Лукаку потписује за Евертон на три године!

Евертон добија моћно појачање са којим ће моћи да нападне и место које води у Лигу шампиона.

Фудбал 30.07.2014 | 22:50
Лукаку потписује за Евертон на три године!

Пре три година Ромелу Лукаку је стигао на Стамфорд Брдиж са епитетом наследника Дидијеа Дрогбе, али упркос фантастичним физичким предиспозицијама није добијао шансе код тренера Челсија, па је прошлу и препрошлу сезону провео на позајмицама.

Изгледа да му је дојадило да наступа за туђе клубове, па је коначно преломио и запутио се у Ливерпул, где ће опет играти за Евертон, али као званични играч овог клуба. Лукаку је прво на Твитеру окачио селфи из авиона, уз поруку „Време да се напише ново поглавље“.

Белгијски и енглески медији су убрзо пренели вест да је Евертон издвојио 31.500.000 евра како би се 21-годишњи нападач вратио на Гудисон. Он је и прошле сезоне наступао за овај клуб, али је био на позајмици, 15 голова у Премијер лиги је било довољно да убеди управу Карамела како он вреди огромног новца. Пре играња за тим из Ливерпула је бранио боје Вест Бромич Албиона, а у тој сезони је 17 пута тресао мреже у енглеском првенству, што значи да је за две године 32 пута био стрелац у вероватно најбољој лиги на свету.

Ипак, то није било довљно да убеди Жозеа Муриња да му пружи шансу, те ће остати на 10 одиграних утакмица за Плавце у лиги. Ни у следећој сезони не би имао велику минутажу зато што су на Стамфорд Бриџ стигли Дијего Коста и Дидије Дрогба, а тамо их је сачекао и Фернандо Торес.

Он ће ускоро потписати петогодишњи уговор по којем ће зарађивати 98.000 евра недељно, а Евертон је показао озбиљну амбицију.

Коментари / 0

Оставите коментар