Блокирана имовина људи блиских Путину

Амбасадори 28 држава чланица ЕУ наставили су данас разговоре о увођењу економских санкција Русији које се односе на приступ финансијском тржишту, продаји оружја, технологије везане за енергитику као и производа двоструке намјене - војне и цивилне.

Свијет 29.07.2014 | 18:14
Блокирана имовина људи блиских Путину

ЕУ је данас одлучила да блокира имовину четворици руских бизнисмена блиских руском предсједнику Владимиру Путину који су оптужени да су имали користи од анексије Крима или су активно подржавали дестабилизацију истока Украјине, саопштили су дипломатски извори.

Одлука је донесена на јутрошњем састанку амбасадора 28 држава чланица ЕУ, пренио је АФП.

ЕУ је одлучила да уведе санкције против четири компаније, међу којима је и једна банка.

Имена листа и компанија које подлијежу санкцијама биће објављена сутра у Службеном гласнику ЕУ.

На црној листи ЕУ већ се налази 87 особа, међу којима извјестан број чланова руског Вијећа за националну сигурност и 20 компанија.

Циљ ових санкција је да се забрани трговина и инвестирање на Криму и у Севастопољу.

На тај начин забрањене би биле инвестиције не само у области извоза производа за побољшање и изградњу инфраструктуре већ и технологије у области телекомуникација, енергетике, експлоатације нафте и гаса.


Коментари / 12

Оставите коментар
Name

дм

29.07.2014 17:50

Па сто новац не дрзе у Русији него га крију по Европи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурвет

29.07.2014 18:21

Све је то добро док Русима не пукне филм, па заврну гас и уведу њима своје санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боцко

29.07.2014 18:30

Па и кад заврну гас,коме ће га онда продавати..Индијанцима или Кинезима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре_Мурвет

29.07.2014 19:05

Да је то тако лако како ти тврдис Арапи би давно заврнули нафту и заврсена прица. Гаспром зарадјује милијарде, па ако заврну гас настаје веца стета Русији. Осим тога вец одавно постоји план доставе гаса танкерима из других земаља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

29.07.2014 19:22

На велику жалост, Срби и Руси, разграђују властиту државу а од Путина и наших политичара ни ријечи, а камоли подузимања позитивних потеза. У западним земљама је обавезно пријавити имовину али и плаћати порез на имовину. Ако неко уведе сличан закон почећу вјеровати дотичном политичару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

29.07.2014 19:42

@ре-мурвет: Те колицине Које су потребне Њемацкој нису могуце да се превезу танкером, велики су транспортни троскови. БХ је могуце снабдјети на тај нацин. ако руси заврну, има њемци да се сјете стаљинграда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

29.07.2014 21:14

Нису руси будале да заврну плин и нафту али је проблем сто све зајебанције Меркелове и Обаме има да плати сиротиња из:Цеске,Словацке,Бугарске,Србије,Румуније,Мадјарске,Хрватске,БиХ,Словеније,Пољске,Аустрије...Свабе имају сјеверни ток независан од Украине тако да це се они лако договорити са Русима али ми,БОРАНИЈА смо најебали као и обицно.Само гледајте цјене нафте и плина по пумпама па мозда и схватите ко је настрадао.Самим растом деривата одосе и цјене основних потрепстина а гарантујем да васе плате неце нарасти ни за пару.УЗИВАЈТЕ У НАВИЈАЊУ,НЕЦЕТЕ ДУГО

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

29.07.2014 21:44

велики фрајери , велике игранке , велика сила .... видјет цемо ко це побједити , али мозе да се одигра и нерјесено , а ми мали треба да се бавимо са собом , а не њима ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

без_бриге

29.07.2014 23:00

Е мој домаци странац твоја брига за Њемацком је исто када би се радник из Сецеране Бијељина сикирао за Билли Гатес-ом. Не знам само засто радис и зивис у Њемацкој ако ти се Русија толико допада??

ОДГОВОРИТЕ
Name

они одлазе

30.07.2014 01:21

Русија пада...немају политику..имају силу и само силу користе..сисају новац гдје год могу..а не улазу ни динара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

30.07.2014 04:29

Ајде да се дигне напредни свијет против тих окупатора Америке и Европе. Да се стане вец једном тој америцкој солдатески за врат а и овим глупим европљанима сто се додворавају као сто су многи Хитлеру. Гдје је тај свијет сто треба да Европи казе да треба да ради са Русијом а не са тим америцким окупаторима. Дигнимо глас за правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

30.07.2014 08:45

Путине ошини коју нуклеарну ракету, па онда преговарај! Само је рат посао за папу следбеника Понтија Пилата и Игнација Лојоле. Украјинске усташе (Читај: Руси преведени у католике) по налогу Ватикана балистичким ракетама ударају по православним Русима. НАТО (Читај католички земаљски пакао) је убацио у украјинску војску, војнике папеИгнација Лојоле. То је војсак над војскама . То су пси рата Ватикана. То су католици који би рођену мајку заклалии напили јој се крви у већу славу папе.

ОДГОВОРИТЕ