Позив српским држављанима да напусте Либију

Министарство спољних послова Србије препоручило је свим грађанима Србије да хитно напусте Либију и да се уздрже од даљих путовања у ову земљу.

Србија 29.07.2014 | 16:21
Позив српским држављанима да напусте Либију

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић саопштио је ову препоруку с обзиром на интензивирање оружаних сукоба у Либији и крајње нестабилну безбједносну ситуацију у Триполију.

Путем Амбасаде могу се добити упозорења у вези са кризном ситуацијом у Триполију и околини, као и обавјештења о могућим правцима за напуштање либијске територије, саопштено је из Министарства спољних послова Србије. Свим српским држављанима, који се тренутно налазе у Либији, савјетује се да Амбасади Србије у Триполију доставе контакт податке.

Међународни аеродром у Триполију је затворен, а други аеродроми су у ограниченој употреби, без прецизног реда летења, а један од могућих праваца напуштања либијске територије је копненим путем, преко Туниса. У овом тренутку, Амбасада Србије у Триполију остаје отворена, али због настале ситуације, може да пружи конзуларну заштиту у ограниченом обиму.

Држављани Србије који, по разним основима, већ бораве у Либији, за конкретна упутства могу се обратити Амбасади Србије у Триполију, на бројеве телефона: + 21821 / 362-32-05, + 21821 / 362-32-06.

 

Коментари / 0

Оставите коментар