Вода није за купање

Квалитет воде у Врбасу и Врбањи је треће категорије и вода у тим ријекама не може се користити за купање - упозорили су из Здравствене инспекције Града Бања Лука.

Република Српска 29.07.2014 | 14:25
Вода није за купање

Сваке године, пред сезону купања, обавља се контрола микробиолошке исправности воде на купалиштима ријека Врбас и Врбања, а испитивање узорака воде врши Институт за јавно здравство РС.Узорци воде су ове године узети на испитивање почетком јула, и резултати испитивања су показали да се квалитет воде у Врбасу и Врбањи сврстава у трећу класу квалитета.

Из бањалучке Здравствене инспекције упозоравају становништво да се вода тог квалитета не може користити за купање, пливање, спортове на води и рекреацију због потенцијалног негативног ефекта на здравље купача. Сви који игноришу ово упозорење, чине то на властиту одговорност.

Извор: Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зути

29.07.2014 13:39

Јавите то Додику и он це то да среди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.07.2014 05:01

Хајдемо онда сви код Миле у Бакинце на његово језеро...наиме кад падне водостај тамо долијевају пијацу воду из водовода у Лактасима док људи који ту зиве истовремено имају свкодневне рестрикције... Ако то није довољно цисто моземо се окупати у његовом јавном базену, јер исти тај базен је направљен од украденог материјала док се градио Олимпијски базен у БЛ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

30.07.2014 08:17

Тако је!

ОДГОВОРИТЕ