Терзић обећава моћну Звезду!

Први човек црвено-белих уверава да ће бити решени проблеми око лиценце, најављује изградњу тренинг кампа у Борчи, хвали Данијела Аврамовског...

Фудбал 29.07.2014 | 17:20
Терзић обећава моћну Звезду!

Црвена звезда је, поготово у последње време, средина у којој никад нема мира. Осим актуелног прелазног рока, руководство клуба бави се и санирањем дуга, а пре свега решавањем блокаде рачуна због које јој је издата само привремена лиценца за такмичење у Суперлиги.

Због тога је било много повода за разговор са Звезданом Терзићем, тренутно првим човеком клуба, који је причао о "случају Босанчић", довођењу Александра Катаија, али и о многим другим стварима. Прелазни рок је, наравно, био у првом плану...
"Ко о чему, ви о појачањима. Ја гурам у једном правцу, а ви у другом. Вратио бих причу на 27. јун када сам рекао да Звезда не да је у проблемима, него је била на корак од клиничке смрти. Знам да велики клуб провоцира таква питања јер ширу јавност интересују само појачања. Ми смо изгубили лиценцу од УЕФА, и то је био шок за све присталице Црвене звезде и целу Србију. Сетите се, промоцију Лалатовића смо одржали у мраку... Приоритет је потом био избећи казну ФИФА и одузимање бодова. После тога смо направили договор с повериоцима и ФСС-а да добијемо условну лиценцу за такмичење. Тренутно решавамо ствари за опстанак Црвене звезде", објашњава Терзић.

Ипак, црвено-бели морају да имају конкурентан тим за титулу, а у том правцу договорена је нова сарадња са Нејцом Печником, ради се на довођењу још неколико фудбалера...
"Уз све ово, ми смо одрађивали прелазни рок. Тешко је довести квалитетне играче. Међутим, имамо још месец дана летње пијаце. Договорили смо сарадњу са Печником на две године, и то је капитално појачање за наш тим. Када сам дошао на ову позицију сви су предвиђали суноврат, да ће играчи отићи на Арбитражу... До тога није дошло, то значи да ови играчи верују клубу, чак и Дауда који је био странац био је стрпљив. Нашли смо му клуб, да не будем препотентан, ја сам му нашао клуб. То сам рекао и осталим играчима - да буду стрпљиви јер велика Звезда стоји иза њих."

С друге стране, неки играчи, попут Дарка Лазовића и Ђорђа Ракића, чекају на остварење иностраних ангажмана.
"Обавио сам разговор са Ракићем и Лазовићем. Рекао сам им да се понашају као да ће још три године остати у клубу. Радимо активно на реализацији одређених ствари. Одлазак Мрђе и Дауде је велики хендикеп, али на тој позицији ћемо довести топ голгетера. Нећемо претрпавти играче на тој позицији јер хоћемо да станемо иза Луке Јовића. То је таленат који се једном рађа. Убеђен сам да ће Аврамовски бити љубимац Звездиних навијача... Можда доведемо још једног бочног играча (Катаи, прим.аут.), и штопера (Келхар, прим.аут.). Знам да је тешко гурати младе играче и одговорити захтевима навијача. Мој циљ је да све квалитетне играче из Србије и региона доведемо, да напунимо магацин добром робом. Видећемо кад ћемо да их ставити у излог. Изгубили смо десетине милиона евра на одласку разних бисера, то се Цвеној звезди више не сме десити!"

Ненад Лалатовић имаће тежак задатак да балансира између давања прилике младим играчима и играња под императивом победе у сваком мечу.
"Сваки дан смо у тим дилемама. На пример, Стојановић је најбољи штопер у том годишту у Европи, и биће велики играч, европског калибра. Питање је да ли је у овом тренутку спреман да одговори захтевима великог клуба. Ове сезоне ћемо имати на терену Планића, Петковића, Јовића, Рајковића, Аврамовског, сви су репрезентативци."

Терзић се осврнуо и на најављену штедњу и истакао да су већ учињени први кораци.
"Максимална плата је десет хиљада евра месечно. И то ће имати тројица-четворица. Босанчић има седам, Планић четири, Аврамовски пет... УЕФА лиценца није добијена зато што се неко иживљавао, па је тако неки Броновицки добио осамсто хиљада евра. Звезда је некад била фирма налик Генексу. Утегнута, снажна, моћна. Мора опет да се утегне."

Звезда сада има рок до 2. августа да измири дуговања према повериоцима како би јој било дозвољено да региструје новопридошле играче за такмичење у Суперлиги. Потребно је око два милиона евра.
"Радимо на томе. Можемо ћемо наћи и друго решење ако повериоци буду имали разумевање, а можда ћемо пола средстава пронаћи. Можемо да решимо то и десетог августа, па да новајлије крену да играју од другог или трећег кола. Знам како то звучи, али враћам вас на 27. јун... Првог дана сам рекао да нисам Дејвид Коперфилд... Овај систем је урушаван од 2006. године, а мени је дошло сад на наплату. Видећемо каквом су стању други клубови кад се промене управе. Тамо се проблеми гурају под тепих, ево јутрос сам добио информацију да је Војводина припремила УППР (Унапред припремљен план реорганизације, као што је урадила Звезда у кошарци).

С обзиром на ранија искуства поверилаца са Звездом (хронично непоштовање направљених договора) поставља се питање да ли постоје они који ће поново изаћи у сусрет црвено-белима, пристати на исплату дуга у ратама, и све то оверити код надлежних органа.
"Дошли су нови људи, имамо можда већи кредибилитет него раније. У блокади смо од стране 26 поверилаца, имамо 125 изатих меница... Ко је давао те менице стварно не знам. Ја у ОФК Београду нисам издао ниједну меницу. По принципу, ако ми не верујеш нећемо да сарађујемо. Са свих 26 повериоца смо направили договор да у року од седам дана дамо 50 посто. Тако да са милион евра можемо да се одблокирамо. Чекамо ту и трансфер Лазовића."

Када су спортске теме у питању, навијачи се прибојавају да би, ако Кахриман буде први голман, млади Предраг Рајковић могао жестоко да стагнира због још једне сезоне седења на клупи.
"То је на тренеру. Ако се Лалатовић одлучи за Кахримана, Рајковић неће изгубити годину дана јер ће можда моћи бранити за други клуб..."

Када је реч о амбицијама у Суперлиги, Терзић не оставља дилему:
"Бићемо шампиони!"

Као што је дуго најављивано, БСК из Борче постаће Звездина филијала, а црвено-бели планирају да на левој обали Дунава изграде тренинг центар.
"Уговорили смо сарадњу са БСК Борчом. Сутра у 12 имамо коначан договор, то ће бити наш други тим. И тамо ћемо правити тренинг камп. Није лак процес у питању, а наш циљ је да их узмемо скроз, то подразумева и наш стручни штаб и руковођење клубом. Постоји велика жеља тог региона да се преселимо у тај крај. И грађани Борче ће имати бенефит", каже Звездан Терзић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дадо

29.07.2014 18:59

Превисе снова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

делија

29.07.2014 20:38

Бице моцна кад и РС добије независност. Никад. Политика (кримиал) гдје удје пустос остаје.

ОДГОВОРИТЕ