Направио апликацију за откривање корупције

Амерички политичари су од сада на опрезу.

Свијет 29.07.2014 | 13:06
Направио апликацију за откривање корупције

Шеснаестогодишњи Американац Ник Рубин осмислио је нову апликацију која може да детектује лажи, а повод овог изума јесте све већи број превара које чине политичари САД.

Апликација названа "Греенхоусе" омогућава кориснику да добије тачне информације о активностима Конгреса, тако што ће скенирати странице и чланке из штампаних медија у којима се помињу имена сумњивих превараната.

Преласком миша преко имена политичара, корисник истог тренутка добија листу лобија који су учествовали у његовој кампањи, као и износ мита које је дотични добио.

Захваљујући Греенхоусе-у, рад Владе и осталих државних органа постаје транспарентнији.

"Када људи добију информације, које су се до сада криле, моћи ће да одбаце оне које мотивише само новац, а не принципи", објаснио је овај млади идеалиста у изјави за магазине "Вице".

Он је, као гост у емисији "Евенинг Магазине", скоро изјавио да су адвокати и власници компанија нафте и гаса људи најпотплаћенији од стране политичара. "Признајем да је моја опседнутост политиком велика болест, али сматрам да политика треба да буде свачија болест, јер од ње зависи судбина свих нас", објаснио је Ник.

Николас (Ник) Рубин је чувени млади амерички фотограф, дизајнер и програмер. Његов посебан фетиш јесте константно праћење политичких дешавања у САД и овим изумом, спојио је своје две велике страсти - компијутере и политику.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дадо

29.07.2014 11:41

Хаха... Е ово би било добро код нас инсталирати... Мислим да би уредјај пистао при помену све и једног политицара...

ОДГОВОРИТЕ