Студенти под утицајем мафије и политике

Предраг Говедарица, предсједника Уније студената РС, Младен Лучић, студент проректор Универзитета Источно Сарајево и Александар Главаш, предсједник студентског парламента Универзитета Источно Сарајево, још увијек су на слободи, иако би требало да се налазе у истражном затвору и објашњавају како су тако лако успјели стећи стотине хиљада марака.

Република Српска 29.07.2014 | 19:00
Студенти под утицајем мафије и политике

И учествовати у преварама милионске вриједности, о чему сам детаљно извијестио (види везане текстове).Студентска браћа Бинг већ четири године хараче студентским организацијама, које су потпуно приватизовали и направили уносне личне бизнисе.

Кафански цехови од 6000 КМ, пјеваљке, Мерцедеси, БМW, саучесништво у милионским преварама, само су неки од бројних ручних радова младих криминалаца, који свој ангажман у студентском покрету доживљавају као млаћење пара свим средствима-од уцјена до превара.

Већ након другог текста о њима, ова млада багра кренула је према мени разноразним путевима, како би ме умолили да престанем износити на видјело махинације које су починили. Било ми је врло интересантно видјети ко све зове да би интервенисао за њих, а било је ту и бизнисмена и политичара из позиције и из опозиције, а Богами и врло врло снажних момака, који слове као изузетно опасне Фаце.

Нема шта, Браћа Бинг имају све везе, јер са свима и тргују, нудећи услуге попут задњих камењарки. Тарифе су им повисоке, као да су елитне “пратиље”, премда је ријеч о јадним малим тешко израубованим политичким проституткама, невриједним пфенига.

Не пада ми на памет да прихватим било какву интервенцију, која иде у прилог том башибозуку, накоту који је спреман на свако зло да би себи прискрбио јефтине ужитке и свакодневно демонстрира да је спреман продати све само да би могли уживати привилегије слуга великих господара. (Истини за вољу, ни неки други тзв. студентски лидери нису ништа мање огрезли у лакејству, полтронисању, ситним махинацијама, али о томе ускоро опширније и документовано).

Такозвани студентски лидери Говедарица, Лучић и Главаш, који нису ништа друго до три млада надобудна хохштаплера, учествовали су, између осталог, и у криминалном послу откупа хотела “Панорама” на Палама, у којем је РС оштећена за пет милиона марака.Влада РС платила је Слободану Станковићу за “Панораму” цца пет милиона марака, иако је вриједност хотела процијењена на 320 хиљада КМ.Влада РС је тада купила “Панораму” уз свесрдну “препоруку” студентских организација Универзитета Источно Сарајево, које су лобирале за тај криминални посао, тврдећи да ће се хотел преуредити и постати студентски дом.

Била је то најобичнија лаж, коју су, недуго после куповине, потврдили и челници Универзитета. “Панорама” је била и остала рушевина, а Браћа Бинг постали су ударна песница Режима, који је од цијеле РС направио рушевину.

Ова Шунд екипа има свог Ментора, а то је Батрић Шекара, пропали политичар, пропали студент, особа склона сваком злу и особа која је пресуђена за покушај силовања. Батрић Шекара пресуђен је на шест мјесеци због пријетњи силовањем. Шекара је био кандидат СНСД-а за одборника (Пале) на локалним изборима 2008 године.

Освојио је 58 гласова.Шекара је прошао разне "школе" студентског организовања, и још увијек је студент на Филозофском факултету (Источно Сарајево); Сједи свакодневно у Савезу студената тог факултета у Палама, контролише прилив и одлив средстава у Савез, а Милан Коловић, који је предсједник Савеза, тек је марионета. Његов задатак је да потписује све транше.Прије Коловића, на тој позицији био је Предраг Говедарица, па одатле и његово друговање са пресуђеним силеџијом Шекаром.Срамно је да је Говедарице прије неколико мјесеци, пресуђеног силоватеља Шекару водио са собом у Брисел као преводиоца. Говедарица је тамо путовао као предсједник Уније студената. Нема шта, представио је студенте у “правом свјетлу”.

Шекара је “предсједник” мреже невладиних организација РС, активиста СНСД-а и велики полтрон Сташе Кошарца. Овај му за улизивање уплаћује новац на разне рачуне невладиних организација, па ће бити занимљиво погледати колико му је новца пребачено са рачуна Тима за координацију активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица Републике Српске, којим Кошарац руководи.Још занимљивије је да Александар Главаш и Младен Лучић имају сопствену Омладинску организацију “Урбан”, у коју се слива велики дио новца како из Парламента Универзитета Исочно Сарајево, тако и из Савеза студената Филозофског факултета. (наставиће се)

 

ДОДАТАК: МЕДИЈИ О ШЕКАРИ

НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ (04.04.2008):
Нелагодно се и даље осјећа Бојана Пушара, потпредсједница Савјета младих, којој је Шекара Батрић, предсједник Омладинског савјета Пале, недавно упућивао пријетеће мејлове.Према њеним ријечима, Батрић јој је слао вулгарне мејлове, у којима јој је пријетио силовањем и убиством, а сумња да је то учинио због тога што је Савјет младих организовао дебату у Палама."Када сам отворила мејл, била сам јако потресена ријечима које су ми биле упућене.
Чак и сада, сваки пут када отварам пошту, осјећам се непријатно и постоји нека врста страха да ли ћу опет наићи на пријетње. Пријетње сам пријавила полицији, а Батрић је послије схватио своју погрешку, те ми се и усмено и писмено извинио за пријетње које ми је упутио", каже Бојана Пушара.

СРНА (11.03.2008.): 
САРАЈЕВО, 11. МАРТА /СРНА/ - Полиција са Пала идентификовала је два члана Савеза омладине Филозофског факултета, који су у четвртак, 6. марта, путем интернета пријетили активисткињи Савјета младих Пале, саопштено је из Центра јавне безбједности Источно Сарајево.Студенти су признали да су пријетили због личних сукоба, наводећи да пријетње нису у вези с организовањем јавне дебате, која ће данас бити одржана на Палама и којој ће присуствовати високи представник у БиХ Мирослав Лајчак.Против два студента биће предузете законом предвиђене мјере након комплетирања предмета, наводи се у саопштењу.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Рубин

29.07.2014 10:51

Ништа необично-какав поглавица,такви и они! Али је трагично то како се усмјерава наша омладина!Чуј им милиона и бахатог понашања! Док већина студената једва саставља крај са крајем,они Бајићи,као и њихов баја: удри гдје год стигнеш и отми гдје год можеш.Али,ближи се октобар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зумбул

29.07.2014 11:08

Машала колико пивцуга на столу

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

29.07.2014 13:23

Јеси они украли пара али пресмјесни су то ликови.Улизице обичне људи их мрскају по кафанама.Каква црна мафија они се боје сјенке своје.Не знају двије реченице саставити

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола озрен

29.07.2014 13:39

Ста би са овим народом насим гдје достојанство храброст да се стане на пут овим пасјим окотима.Народе буди се док није све отисло у пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

29.07.2014 13:50

И ово је скола СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

29.07.2014 13:54

Јадови су то на целу са Клошарцем који им је ментор. Неце јос дуго јалиајати. Инаце то су обицни мисеви који се боје своје сјене. Пријете зенама. Клошарцева скола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

29.07.2014 14:12

То су они магарци сто су као направили неку смотру у Добоју и РТРС је објавио да је досло пар стотина студената а мозда их је било двадесетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

29.07.2014 14:23

А ко казе да мафија зна саставити двије реценице.Сад мафијаси испадосе паметни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса БЛ

29.07.2014 14:44

И онда казу да се студенти не боре за своја права. Не можемо ни да се боримо када су оваки постављени на водећа мјеста студентских организација од стране Миле јер они раде за њега, а не за студенте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алекса

29.07.2014 15:02

То су најјаднији људи у И.Сарајеву заједно са још јаднијим Стасом Косарцем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клошар

29.07.2014 15:13

Види, види па ова багра прати портал БН судећи по негативним коментарима! Џаба вам посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мито

29.07.2014 15:30

Ти си стварно болестан лик Васковицу. Досао си у Бањалуку и посто пото хоцес да те се несто пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.10.2016 19:39

Васковиц је за све у праву,лицно Луцица познајем купио скупи ауто И Стан а отац му физицки радник сјеце тудју суму у лгману И довози на трактору !!!!

Name

БОСКО

29.07.2014 17:12

Све је бас овако како је написао Васковиц, ниста се не мозе одузети а могао би сваста додати. Насли су они своју корист и од тренутне изградње студентских домова на Палама јер цесто долазе по "инфузију". Зивим за дан када це неко поставити питање одакле вам све то без икаквог насљедства и стаза? Стаса це дозивјети дебакл на Палама управо због њих а богами и због самог себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новост

29.07.2014 17:23

Па ово се ради годинама сви представници студената су ово радили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

млади ист.сарајева

29.07.2014 19:08

питајте косарца колико вриједе посланицка мјеста у скупстини града и колико је полтрона он лицно довео?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

29.07.2014 19:23

Хм... Сад ми је јасно које "услуге" су нудиле одредјене Сокоцанке да би заврсиле Уцитељски факултет у року са високим оцјенама ?! Те исте студентице су се једва "провукле"кроз средњу школу... Занимљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

име

29.07.2014 20:18

Све похвале новинару на храбрости.Само настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент из са Пала

29.07.2014 21:24

@Зумбул Ово пију у Мистику на теку, а касније плате са рацуна Уније студената

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антикорупција

29.07.2014 22:08

Ови су мила мајка какве полтроне има Боско Томиц такодје кадар СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

29.07.2014 22:27

Прицао сам са људима који су исли у сколу са овим Говедарицом, децко није знао да сабира до краја средње сколе а вјероватно не зна ни сада, сколу је заврсио зато сто му је мајка била уцитељица и сто је цинкао и увлацио се професорима и директору у .... само пертле вириле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

29.07.2014 22:37

Ничија није трајала вјечно, тако нека и ова банда ужива док може, али неће дуго. Довољно им је и то што их нико нормалан не може очима видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маршал

30.07.2014 07:35

Ови ликови немају никакве везе са СНСД-ом! Углавном су сви БИЛИ чланови, неки су ибачени, а неки сами напустили ту партију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комадант акције

30.07.2014 09:28

Све је ово истина. Васковић је све у праву, има материјала и овдје у Бањалуци у Ст. Парламенту, истражи, Слободане ове последње "страначке изборе" за представнике студената који представљају странке, а не студенте... Са оваквим студентима који треба да представљају најбољи дио овог друштва...црно нам се пише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

30.07.2014 15:05

ОК текст,мада превише страначки "обојен". Момке знам лицно. Мислим на Говедарицу и Марица. И могу реци ПОЛТРОНИ класицни. С њима неко с врха млати како стигне (а вјерујте ми с њима мозете како хоцете) Мозга немају, ал' ни најмање... Цак ни основне ствари из културе не познају. Класицне увлакусе које добију коју кинту и тросе их у кафани. Нису они мафије видјели с главе. Овај Мариц не зна цак ни коме припада (којој странацкој опцији)?! Туга је то и за заљење сто су на мјестима којим јесу, док квалитетан кадар пропада!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудица

30.07.2014 16:25

Не млати те, ови момци потписују рачуне у Цлубу Мyстик ... Они ни за кафе немају :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Лудица

30.07.2014 17:03

Имају, него воле да пију на тудји рацун

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор П.

30.07.2014 19:21

Милион разлога за протесте, од пропале Болоње, преко хиперпродукције дипломаца и на јавним и приватним факултетима, до лоше уписне политике или бројних проблема студентске популације. Али, студентске вође ћуте и не организују протесте. Још праве бесмислене радне акције и сликају се са политичарима!? Па гдје то има? Свуда се боје студенатског бунта, само овдје супротан случај студенти мирни као бубице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре пале

31.07.2014 16:13

Коментар ти није на мјесту јер је увредљиве садржине. Ти као да неком држиш свијећу да гледаш шта ради. Ако имаш неке доказе пријави, а не да ту износиш којекакве приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ МИНИСТРИ

31.07.2014 17:53

СВЕ НАШИ БУДУЋИ МИНИСТРИ МА ИМА ДА СЕ РАЗВИЈАМО ЈОШ БРЖЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пролазник

01.08.2014 13:54

Па гдје су им та кола и толики новци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гр

06.08.2014 08:20

@пролазник Ако те занима гдје су аута и новци, додји у Лукавицу па се увјери, Главас вози сиви Мерцедес, а Луциц тамни БМW(годиста 1990, студирају Економију и нису јос дипломирали...вјероватно је много јос таквих да возе ова аута и да су студенти!?). Исти Главас је у породици једва крпио крај са крајем, а сада се тако понаса, стета, добар је момак, није му то требало у зивоту. Луциц је исти увијек био и остао, крканциц без мозга који се не стиди уз осмијех варати народ. Ово овдје је само неких 15-20% прице, ту има много јос ствари које треба новинар да истрази и са задовољством објави, те да стјера ове лопове гдје им је мјесто. Од сваке организације Универзијаде, Економијаде, Правнијаде и многих других добију од дрзаве новац за то и организују исте догадјаје за ситнис, а себи узму остатак. Како могу мирно спавати, док стотине студената муку муци, брине се око испита, проводе ноци поред књиге, губе зивце и настоје својим родитељима донијети бар мало среце са полозеним испитом иако су и једни и други свјесни да поред оваквих као сто су ова двојица неце никада наци посао? Цак су били кренули у бизнис и отворили дискотеку која је радила мање од мјесец дана и коју су уз сву срецу зауставили одредјени људи на овај или онај нацин. Наредни избори који слиједе су зеља ових момака да продју у варању политицког врха, обецавају разним политицким главесинама по 1500 гласова уз цијену од 10км по гласацу и много ста додатног. Наци це таквих сиром РС сигурно 5-6 и изаци из ових избора богатији за најмање 50 хиљада појединацно. А то сто це им неко скинути главу када види да му нису донијели ни 2 гласа, остаје да се види...мада, искрено гледано, и тај новац који це добити од тих главесина сигурно није постено зарадјен, тако да...додје га на исто, лопов даје лопову. Сто се тице Говедарице, као мали је изгубио мајку, а прије висе година и оца, тако да је сам на овом свијету, окрузен људоздерима око себе потразио сигурну куцу у овој дрзави, па на неки нацин, не знам да ли и треба осудјивати у толикој мјери његове псотупке, који су и доста мањи од осталих.

ОДГОВОРИТЕ