Ватерполисти на граници 'шверцовали злато'!

"Имате ли шта да пријавите? Добили смо дојаву да се у овом аутобусу „шверцује“ доста златног накита". Овим речима су цариници на граничном прелазу Хоргош дочекали ватерполисте Србије по повратку из Будимпеште у земљу.

Остали спортови 29.07.2014 | 15:20
Ватерполисти на граници 'шверцовали злато'!

То је изазвало одобравање и смех златних „делфина“, а још срећнији су били када су им цариници и гранични полицајци, који су окружили аутобус како би исказали поштовање према нашим репрезентативцима, приредили им изненађење и поклонили им домаћу ракију од кајсије и буре пива, „да им се нађе за пут“.

- Имамо и посебан захтев за Николу Рађена, чија нас је супруга назвала и поручила да њега посебно преконтролишемо - нашалио се један од граничних полицајаца преко микрофона у аутобусу, што је довело до смеха међу његовим саиграчима.

Репрезентативци, који су били расположени, али и видно исрцпљени од напорног шампионата, нису излазили из аутобуса током краткотрајне пасошке контроле. Селектор Дејан Савић је у име играча поклонио надлежнима на граничном прелазу бадемантил са ознакама нашег националног тима.

Ватерполисти Србије су на гранични прелаз Хоргош стигли око 14.15 часова, што је нешто касније од најављеног доласка. Разлог за то је нешто детаљнија контрола са мађарске стране границе. Наши златни „делфини“ су на захтев мађарских цариника један по један излазили из аутобуса и ишли на пасошку контролу, али то није покварило славље и сјајну атмосферу у аутобусу.

- Навикли смо на овакав однос мађарских цариника, тако је увек када идем негде овим путем. Али, није било никаквих непријатности с њихове стране. Глатко смо прошли - поручио је селектор Дејан Савић, након чега је наш ватерполо тим наставио пут ка Београду.

А у Београду их овог уторка од 14 часова чека - свечани дочек испред Старог двора.

Коментари / 0

Оставите коментар