Пауновић поносан на омладинце

Селектор младе репрезентације Вељко Пауновић није разочаран после елиминације од Португала у полуфиналу Европског првенства у Мађарској.

Фудбал 29.07.2014 | 12:36
Пауновић поносан на омладинце

"Презадовољан сам односом мојих играча према обавезама и начину игре на целом Првенству. Ово је нешто најлепше што ми се десило у фудбалу, а пуно сам прошао у играчкој каријери. Момци су били сјајни, захваљујем им се за све што су урадили током целог циклуса", рекао је Пауновић

'Орлићи' нису успели да одбране шампионски пехар освојен прошле године, јер су Португалци овога пута били успешнији са беле тачке.

"Верујем да јавност у Србији може да буде поносна на њихове игре. Нисмо успели против одличних Португалаца. Утакмица је била изједначена, а оба тима су се смењивала у поседу лопте. Након пенал рулета, смогли смо снаге да честитамо противнику", додао је Пауновић.

Селектор је истакао да је српска селекција састављена од три генерације играча (1995,1996,1997):

"Направили смо много, први пут у историји Србије смо се пласирали на Светско првенство за играче до 20 година. Направили смо модел, који треба следити. Превасходни циља у млађим селекцијама је стварање играча за А национални тим, а ови играчи су на правом путу да то и постану. Имали смо велику подршку директора, али и целог Фудбалског савеза Србије", закључио је селектор.

Коментари / 0

Оставите коментар