Умјесто 57.000 евра у сефу јој оставили гумице

Отворила сам сеф и уместо свог новца, који сам цео живот штедела, затекла само гумице за тегле!

Србија 29.07.2014 | 11:33
Умјесто 57.000 евра у сефу јој оставили гумице

То за „Блиц“ тврди Београђанка К. М. и објашњава да јој је пре месец дана опљачкан сеф у Војвођанској банци на Новом Београду. Она је празан сеф затекла 19. маја у експозитури банке у Булевару Михаила Пупина 111. Последњи пут сеф је отворила у априлу, а пљачку је открила кад је дошла по новац за реновирање поплављене куће у Обреновцу.

Из сефа јој је украдено 55.000 евра, 2.000 долара и мања сума енглеских фунти.

- Клијент Војвођанске банке сам 10 година и никада нисам имала проблема. У трезор сам ушла са радником који је имао други кључ. Када сам угледала испражњен сеф почела сам да вриштим и рекла раднику да зове полицију. Убрзо је сишла и директорка банке која је објаснила да за то нема овлашћење јер је сеф у приватном власништву - започиње причу К. М. и додаје да је у полицији доказала порекло новца из сефа.

Полицију је напослетку морала да позове сама јер у банци нису хтели ни да јој дају телефон.

- Убрзо су дошли инспектори са форензичарима који су обавили увиђај и саслушали ме. Један ме је упитао да ли бих пристала да идем на полиграфско тестирање, што сам и прихватила - каже К. М.

Сутрадан се упутила у полицијску станицу Нови Београд како би се тестирала на полиграфу. Али, дежурни инспектор јој је објаснио да то не мора да уради јер полиграф није релевантан доказ.

У Војвођанској банци потврдили су да је истрага у току, а због тајности не могу да коментаришу овај случај.

- Побеснела сам и инсистирала да ме ставе на полиграф јер сам све време имала утисак да мисле да сам пљачку исценирала. Након што сам прошла тестирање, упутила сам се у Управу криминалистичке полиције где ме примио начелник Небојша Марковић. Он је први инспектор који је показао разумевање, а потом објаснио да су бравице сефа и ДНК трагови послати на вештачење - каже К. М. и најављује да ће тужити банку.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РЗ

29.07.2014 10:28

Ако су паре легалне шта ће ти у сефу? Држава гарантује , мислим, до 30.000€. Дакле, могла си распоредити у 2-3 банке, повећала сигурност и добит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

29.07.2014 12:12

Ма јастук закон.. Мани сефове... Легално на банковни рацун,контролисес га и лаксе је доказати у слуцају нецега.

ОДГОВОРИТЕ