Омладинци Србије поражени на пенале

Омладинска фудбалска репрезентација Србије није успела да се пласира у финале првенства Европе у Мађарској пошто је синоћ у Фелчуту, у полуфиналу, изгубила од селекције Португалије после извођења пенала са 4:3.

Фудбал 29.07.2014 | 08:45
Омладинци Србије поражени на пенале

Утакмица је након 90 минута игре и продужетака завршена без голова (0:0).

Португалија се у четвртак у финалу састаје са Немачком, која је синоћ у Будимпешти победила Аустрију са 4:0.

Утакмица је одиграна пред око 3.000 гледалаца, а судио је Иштван Ковач из Румуније.

Пенале за Србију реализовали су Зђелар, Ристић и Јокић, Гаћиновић је шутирао преко гола, а ударац Милинковића-Савића одбранио је голман Тијаго Са.

За Португалију прецизни су били Лопеш, Силва, Гузо и Родригеш, а шут Подставског одбранио је голман Рајковић.

Дуел непоражених тимова на турниру припао је Португалији, која је имала више среће на "пенал-лутрији", тако да Србија неће бранити титулу освојену прошле године у Литванији.

Изабраници Вељка Пауновића претходно су играли у групи нерешено са Украјином (1:1) и Немачком (2:2) и победили Бугарску (1:0), али је штета што нису изборили прилику да се домогну новог трофеја.

Играли су сасвим добро против квалитетног ривала, створили неколико веома повољних шанси још у првих 90 минута (Гајић, Антонов, Гаћиновић), али нису били умешни и прецизни.

Сергеј Милинковић-Савић измамио је уздахе у 57. минуту, када је са око 40 метара покушао да изненади истрчалог голмана, међутим, диван лоб идарац за мало је завршио изнад пречке.

С друге стране, и Португалци су могли да матирају Рајковића (Лопеш, Силва), али били су или непрецизни или је одбрана српског тима благовремено интервенисала.

Најповољнију шансу имао је Балде у 104. минуту, када је лопту после његовог ударца главом са два метра Рајковић спровео у корнер.

Вођена је велика и углавном равноправна борба. Португалци су били несто надмоћнији у првом делу сусрета, а Срби агилнији и опаснији у других 45 минута.

На крају мреже су мировале све до извођења пенала, када је одлучио слаб шут Милинковића-Савића у петој серији, којег је зауставио голман Тијаго Са, да би Родригеш потом био прецизан за велико славље португалског тима.

 

Коментари / 0

Оставите коментар