Станетић: Жао ми је Клиничког центра!?

И в.д.директора Клиничког центра Бањалука, Мирко Станетић, коначно се огласио о многим дешавањима у вези са преименовањем Клиничког центра Бањалука у Универзитетску болницу, али и уговору са аустријском компанијом „Фамед“.

Република Српска 28.07.2014 | 18:30
Станетић: Жао ми је Клиничког центра!?

Станетић тврди да је и њему дражи назив Клинички центар, али да су законске процедуре јасне. Тврди да Клинички центар, односно његове клинике неће изгубити ништа преименовањем, напротив.

Унија синдиката здравства то не прихвата и преименовање сматра илегалним. Мирку Станетићу је, по сопственом признању, за срце и душу прирастао назив Клинички центар, али је пререгистрација у назив Универзитетска болница био неопходан по закону, та промјена је искључиво техничке природе и ничим не мијења постојећи статус установе и њених запослених, односно њом се не укида клинички центар, као што су то пренијели неки медији, тврди Станетић.

Огласили су се и у Унији синдиката радника у здравству, која окупља три синдиката. Они се оштро противе преименовању, сматрајући га илегалним нападом на здравствени систем Републике Српске и за четвртак најављују конкретније мјере.

На крају, али не мање битно, Станетић се осврнуо и на уговор са аустријском фирмом „Фамед“, тежак 83 милиона марака, по којем ће та фирма радити реконструкцију и опремање централног медицинског блока Клиничког центра, пардон Универзитетске болнице у Бањалуци, иако постоје озбиљне индиције да ће потписивањем уговора Република Српска претрпити значајну финансијску штету.

Прије непуне три године Станетић је одбио да потпише поменути уговор, јер је тражио, а није добио веће учешће Клиничког центра у пројекту, а убрзо након тога је смјењен.

Данас друга прича.

Станетић увјерава и то да не зна ко су сувласници „Фамед“-а и да ли можда међу њима има лица против којих се воде судски поступци. Каже да вјерује Европској инвестиционој банци, која је дала сагласност за поменуту фирму, иако је вриједност пројекта са првобитно процјењених 63 милиона стигла до 83 милиона евра.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Око соколово

28.07.2014 17:01

Шта му је "одсадашњи период"? Мука ми је чим га видим. А видио сам га данас први пут у овом видеу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

28.07.2014 17:04

Увјек је био и остао лопов...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

28.07.2014 18:01

Немој,немој висе....ево и мени суза крену...

ОДГОВОРИТЕ
Name

непостојеци кц

28.07.2014 19:06

Ранков дупелизац, али не мањи лопов! Са кривицном пријавом! А на Медицинском факултету јос један Скбицев играц: Милан Скробиц, пензионер, а декан, а и он под кривицном пријавом! Какво лудило ми трпимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимамила

28.07.2014 20:53

Помози нам Бозе.

ОДГОВОРИТЕ