Полицајац представу доживио као стварност

Мало је ко могао и да наслути да ће представа на отвореном на Тргу српских бораца у Прњавору, са темом насиље у породици, до суза засмејати многобројне гледаоце. А поготово да ће бити прекинута – и то интервенцијом полиције!

Република Српска 28.07.2014 | 17:10
Полицајац представу доживио као стварност

Као гром из ведра неба, "завеса је пала" када је необавештени, али ревносни полицајац Н. К. дотрчао, прескочио заштитну ограду и окомио се на запрепашћеног глумца, уверен да он заиста има намеру да одсече косу и "шакета" своју непослушну супругу.

- Стани! Глума је! Пусти га! Представа је! - повици су присебних гледалаца, са трибина и из баште околних кафића, који су спасили 20-годишњег Алдина Фафуловића, члана аматерске глумачке екипе из Витеза.

Новосађанин Саша Денић, координатор представе Форум театра из Витеза, објашњава у изјави за "Новости" да је тамошње удружење "Млади Роми" изводило представу "Реци НЕ насиљу у породици".

По сценарију, обесни супруг се, због "фејсбучења", окомио на супругу, иначе, мајку њихово троје деце, домаћицу која је, заправо, на интернету обављала консултације у вези с пројектима за невладину организацију.

- Осим псовки и симулираних удараца, полицајца су вероватно збуниле маказе којима је, по сценарију, муж насилник имао намеру да одсече косу супрузи - каже Денић.

- На то је, на опште изненађење, униформисани полицајац улетео међу глумце и окомио се на глумца супруга. Сви смо били затечени. Срећом, даље неугодности спасили су га повици публике - додао је он.

Полицајца је, по многима, понела маса људи која је, чувши громогласне и сочне псовке, погрдне повике и ударце, похрлила на поприште "сукоба".

- Био сам шокиран и понајмање сам очекивао интервенцију полиције. Поготово кад ми је полицајац прилазио претећи речима: "Одбиј, стани, шта ти је? Чујеш ли ти мене?!" - рекао је Алдин, умало ухапшени глумац.

Међу онима који су из публике довикивали "Представа је", био је и Жељко Јокић, један од старешина прњаворске полиције.

- Прибојао сам се да глумца не смота и веже, односно стави му лисице на руке - искрено каже Јокић.
- Ипак, мора се признати да је полицајац муњевито реаговао.

Многи од присутних су се буквално покочили од смеха када су се уверили да интервенција полицајца није била саставни део представе.


Коментари / 23

Оставите коментар
Name

БиХ Мостар

28.07.2014 15:25

Човјек је ревносан и ради свој посао, шта сад хоћете од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фикрет

28.07.2014 15:37

Смјесно а добар је полицајац цојек није информисан а реагово је многи неби свака цаст јест глупо а цовјек је ок. Ии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пркос

28.07.2014 15:49

Јавна је тајна како се запошљава у полицију. Нађу везу, дају паре, оду на неку обуку од три јесеца и дај му значку и пиштољ и на улицу нек малтретира људе. Улице су пуне необразованих, дрских и безобразних полицајаца (част изузецима који свој посао обављају врхунски и професионално)... За то је све крива лоша држава. А јаке државе неће бити без јаке полиције која ће посао обављати професионално. Не може свако бити полицајац. Момци који би врхунски обављали тај посао не могу да дођу до њега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пркос

28.07.2014 16:15

Све што си написао је обична лаж.Имам доста пријатеља који часно обављају посао полицајца,а уз то су и образовани.Информиши се мало да не би лупетао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

28.07.2014 17:51

БАЈИНА полиција, КРКАНИ! У Зворнику су сви за медаљу;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глуп је онај ко је написао наслов

28.07.2014 17:55

Поштована редакцио ово је заиста превршило сваку мјеру. Игром случаја био сам присутан на представи и ово што је написано ноторна је лаж. Нека тај велики надриновинар Нинко Ђурић каже људима који су били присутни да је полицајац прекинуо представу. То једноставно није тачно. У моменту када су "глумци" напуштали трг јер се глумачко шамарање и догађало на самом крају, полицајац је дошао на трг јер се налазио на раскрсници непосредно уз трги чуо вику и галаму. За сваку похвалу је потупак полицајца а то сам ја лично чуо од Дерве Сејдића који је сједио у непосредној близини. Само је констатовано да са насиљем у породици нема шале код Прњаворске полиције. Исти тај полицајац синоћ је ухватио два Аустријска држављанина који су скидали натпис - Бајрам шериф мубарек олсун који се налазио окачен изнад пута у непосредној близини истог тог трга и џамије у Прњавору. Зашто сад велики новинар Нинко Ђурић не напише како је Н.К. урадио и такву ствар. Ма једноставно браво за полицајца, насмијао нас је све, већина је мислила да је то дио перформанса. Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кривоје море

27.12.2016 13:07

Пуш.иш киту Нинку и ти и кондић полицајац ;-) кондић сељачина дрот, наотимо се пара и пара на путу, погледај му куће у ратковцу, (а избјеглица)

Name

изненадјен

28.07.2014 18:11

Свака цаст овом полицајцу а глупо је овај теxт горе написан. Цовјек реагово бас како треба на оно сто види и то му јесте посао. Ста би рекли да је посматрао насиље или пљацку банке не предузимајуци ниста јер је предпостављао да се ради о снимању филма??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

28.07.2014 18:43

Мислим да не приличи овакав наслов, човјек је реаговао и шта сад, а да је случајно догађај био стваран а да овај није реаговао шта бих онда писали, коју бих тек онда осуду јавноости имао

ОДГОВОРИТЕ
Name

рицко

28.07.2014 19:31

Полицајац је цар, али овај Јокић ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.07.2014 19:32

Јесте смијесно, али цовјек је за похвалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за рицка

28.07.2014 21:09

Само те посматрам ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво_полицајац

29.07.2014 06:06

Свака цаст полицајцу, цовјек вјероватно није знао да је ријец о представи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир тузла

29.07.2014 06:26

На крају све испало и мало смијешно, па шта, ипак је реаговао по правилу службе похвала за полицајца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

29.07.2014 06:42

Али, људи, схватите - била је представа...а не реална ситуација... Сви овдје помињу, фол добро је поступио , фол шта би било да је стварно било насиље? А није...није... И онда је приучени дрот дозволио себи тај луксуз да он процјењује шта је представа а шта стварност!!! Они који мисле да је дрот у праву - највјероватније желе да на улазу у свако позориште стоји по један дрот-курсиста и да он одлучује шта је представа а шта стварност. Напросто, у Српској су дротови по правилу егоцентрични, уфурани, корумпирани итд. Сад у овим коментарима они бране неодбрањиво: продају се као поштењачине а сви смо свакодневно сведоци шта су све спремни урадити , нарочито у саобраћају, за 20-30 км...па ви њих и даље хвалите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ОКСИГЕН

29.07.2014 07:31

Какав си ти идиот...И не каже се дрот већ полицајац...ал добро..Клошар користи клошарске ријечи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

29.07.2014 07:50

Е, јес нам полиција свака нам част, не разликује представу од стварне ситуације!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

29.07.2014 08:02

Колико ми је познато, полицајац приликом упућивања на терен бива упознат са свим догађајима који су значајни са аспекта безбједности. Ово је јавни скуп, највјероватније пријављен у складу са законом. То што овај полицајац није упознат са догађајем није његова грешка. Сва част на реакцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Р.

29.07.2014 08:32

Зар полиција не треба да буде у току ста се десава у граду.Нароцито граду велицине Прњавора.Несто слицно се десило Р.Сербедзији кад је снимао филм " Новинар" .О томе писе у својој аутобиографији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

29.07.2014 08:48

Цовјек је поступио по правилу слузбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

29.07.2014 09:05

Зоране просло је вријеме Раде Сербедзије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.07.2014 17:44

Мора да је помислио "ево мени 20 КМ ако га пустим кад му запријетим хапсењем "

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Пркос

29.07.2014 18:29

Потпуно сте у праву.Проблем је данас у томе сто сви несто мрмлају и увијају а нико отворено несто да казе. За ре Пркос Ти или ниси процитао до краја ста је цовек написао или ниси разумео ста је хтео реци.Верујем да имас доста пријатеља у полицији.

ОДГОВОРИТЕ