'Орлићи' вечерас за финале!

Омладинска фудбалска репрезентација Србије састаје се данас у полуфиналу првенства Европе са селекцијом Португалије.

Фудбал 28.07.2014 | 13:00
'Орлићи' вечерас за финале!

Селектор Вељко Пауновић сматра да је против квалитетног ривала неопходно играти са страшћу и срцем до последњег судијског звиждука.

Омладинци Србије (играчи до 19 година), који на шампионату у Мађарској бране титулу, у полуфинале су прошли као другопласирани из Б групе, иза Немачке, док су Португалци били супериорни у А групи.

"Олакшавајућа околност је да смо већ обезбедили пласман на светско првенство следеће године на Новом Зеланду. Сада почиње плеј оф, где једино победом настављамо такмичење. Португалија је изузетно јака екипа, уз Немце најквалитетнија на турниру. Покушаћемо да будемо чврсти, снажни и одлучни. Неопходно је да имамо фантастичан однос прем задацима и захтевима и да играмо са страшћу и срцем до последњег судијског звиждука", рекао је Пауновић уочи значајног меча.

Национални тим Србије, који је у овом узрасту тријумфовао прошле године на континенталном првенству у Литванији, у дуел са Португалцима улази ослабљен без повредјеног Данила Пантића, али се у састав враћа капитен Немања Максимовић, који је одрадио суспензију.

Стрелац победоносног гола против Бугарске Станиша Мандић рекао је да он и саиграчи респектују тим Португалије, али да верују у сопствене могућности.

"Обе селекције су показале квалитет у дасадашњем делу такмичења и заслужиле су да се боре за улазак у финале. Очекујем добру утакмицу, јер Португалија има фудбалску традицију, а ми смо, ипак, актуелни прваци Европе. Против Немачке смо показали снагу и ако то поновимо против Португалије, можемо у финале", закључио је Мандић.

Полуфинална утакмица европског првенства измедју омладинаца Србије и Португалије игра се вечерас од 21 сат у Фелчуту, крај Будимпеште.

У другом полуфиналу, од 18 сати у Будимпешти, састају се Немачка и Аустрија.

Коментари / 0

Оставите коментар