Хевиметалац на челу државе!

Хеви метал бендови честитали су на друштвеним мрежама избор за председника Индонезије Џокоу Видоду (53), који је први јавно декларисани хевиметалац који је икада дошао на чело неке државе.

Свијет 28.07.2014 | 11:00
Хевиметалац на челу државе!

Честитке Видоду, бившем тапетару из малог индонежанског села који је у међувремену постао гувернер Џакарте, упутили су и они који немају везе с политиком. Ренди Блајт, певач групе „Лемб оф гад“, коју Видодо воли да слуша, подршку новоизабраном председнику упутио је путем Инстаграма.

- Невероватно, даме и господо, нови председник Индонезије је металац и фан „Лемб оф гад“ - навео је Блајт, који је у јуну 2012. убио 19-годишњег фана гурнувши га са бине.

Поред „Лемб оф гад“, Видоду је победу на изборима честитала и група „Антракс“, и то путем Фејсбука.

- Када би сад и остале државе следиле овај пример - написали су чланови овог треш метал бенда.

Познато је да је Видодо фан и „Металике“, а прошлог августа медији су га приметили усред масе на концерту тог бенда у Индонезији.

- Слушам гласне метал песме, од „Металике“ до „Лед цепелина“ и „Напалм дета“, зато што је рок моја страст - рекао је пре концерта Видодо.

Занимљиво је да су му чланови „Металике“ неколико месеци пре тога послали гитару с потписом басисте Роба Трухиља, али је Видодо морао да је се одрекне пошто је Комисија за искорењивање корупције прогласила тај инструмент државним власништвом.

Иако се његов конкурент у изборној трци, пензионисани генерал Прабово Субјанто, обратио Уставном суду Индонезије с намером да оспори резултате избора, Видодо ће вероватно 20. октобра бити инаугурисан као седми председник Индонезије, пошто је тријумфовао на гласању протеклог викенда.

Џон Кери, амерички државни секретар, и Тони Ебот, аустралијски премијер, послали су честитке пошто је Централна изборна комисија саопштила да је Видодо освојио 53,15 одсто гласова бирача, а Субјанто 46,85 одсто.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

металац

28.07.2014 09:05

Индонезија и хеавy метал?????

ОДГОВОРИТЕ