Челси ујединио бивсу Југу у Љубљани

Гостовање енглеског клуба у Словенији окупило Словенце, Србе, Хрвате и Босанце под исту заставу. Има нас и звездаша и челсијеваца и сви ћемо навијати за плаве - поручила су двојица навијача Звезде.

Фудбал 27.07.2014 | 20:40
Челси ујединио бивсу Југу у Љубљани

Главни град Словеније у недељу је тресла плава фудбалска грозница. Долазак великог Челсија на мегдан домаћој Олимпији, окупио је на улицама Љубљане хиљаде симпатизера енглеског клуба, не само оних пристиглих с Острва, већ и фан клубови из региона. Словенци, Срби, Хрвати и Босанци поново су се ујединили на једно поподне, овај пут под заставом лондонског клуба.

- Дошли смо овде због наших, због Банета и Немање. Има нас и звездаша и челсијеваца и сви ћемо навијати за плаве. Поздравите нам Србију - поручила су двојица навијача Звезде, који су у мору дресова и застава енглеског клуба одударали црвено-белим бојама.

Испред модерног комплекса "Стожице", подигнутог на рубу Љубљане, чак три сата пре меча владала је вашарска атмосфера. Енглеским пивопијама придружили су се бројни Словенци у дресовима Челсија, испијали лименке и точено, које су им насмејане хостесе на штандовима продавале за три евра, а ништа слабије није ишао ни роштиљ по двоструко већој цени - пљескавице, ћевапи и крањска кобасица.

Ћаскало се о одласку Лампарда, о доласку Фабрегаса и Косте, о великим очекивањима од Тореса, Матића, Ивановића... Српски репрезентативци добили су бурне овације с пуних трибина, када је спикер прочитао њихова имена док су излазили на терен. Једино је већу, заглушујућу буку, заслужили су Торес и Жозе Мурињо, којем су бројни навијачи "плаваца" у више наврата скандирали име.

Португалац је наше "распоредио": Матића на терен, а Ивановића уз Терија и Чеха на клупу, с плејадом засад анонимних јуноша из академије. Добро расположење Банету и компанији брзо су покварили до неба мотивисани домаћини, који су на спектакуларан начин дошли до заслужене предности.

Мурињово смркнуто лице и ударање десном песницом о длан леве руке боље од речи су исказивали шта мисли о игри свог тима. Португалцу је притисак још више подигао словеначки судија с презименом српске краљевске династије - Раде Обреновић. Неоправдано поништен гол нашег Ивановића код 2:1 за Челси, окренуо је светла позорнице на Муриња, који је утрчао у терен и бурно се, лицем у лице, свађао са Обреновићем, праћен концертом звиждука домаће публике.

Ипак, сви су отишли кући задовољни - Љубљана је видела Челсијеве звезде и добар фудбал, плавци" су победом (2:1) завршили припреме и још једном демонстрирали како треба да изгледа перфектна фудбалска и организациона машинерија, којој је пошло за руком и да на неколико сати уједини скоро целу бившу Југославију у малом.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

алеxин

27.07.2014 20:26

Оставите политику, спорт је спорт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

није_добро

27.07.2014 23:31

ако Баја за ово цује да се неко ујединио има одмах да упути званицни протест властима у Словенији. Ово је директан напад на Бају.

ОДГОВОРИТЕ