Какве легенде на опроштају Дека!

Бивши фудбалер Барселоне и Порта опростио се од фудбала у утакмици у којој су играли његови пријатељи и бивши саиграчи.

Фудбал 26.07.2014 | 15:55
Какве легенде на опроштају Дека!

Дуел две мешовите екипе игран је на стадиону ’Драгао’ пред више од 50.000 гледалаца, а Деко је том приликом заиграо за оба клуба.

Опроштају су присуствовали многи великани светског фудбала међу којима су Лудовик Жули, Едгар Давидс, Бени Мекарти, Нуно Валенте, Лионел Меси и многи други.

Као што то обично бива, резултат је био у другом плану, а на крају је на семафору писало 4:4. Порто је повео са 2:0 преко Дерлеја и Мекартија, да би се Барса вратила головима Етоа и Дека.

Јанкаускас је погодио за 3:2, али су Ето још једним голом и Меси главом преокренули. Ипак, Порто је до краја меча изједначио, а Деко је каријеру заокружио на најлепши могући начин.

На пеналу је сачекао центаршут са леве стране, отворио стопало из волеја и лобовао легендарног Витора Баију.

„Деко је све ово заслужио, и као фудбалер, и као играч. То је играч од којег сам много научио, као и многи други саиграчи. Није било шансе да пропустим овај догађај. Било је дивно вратити се овде, где сам дебитовао пре 11 година“, рекао је Меси после меча.

И Барселона је одала почаст свом бившем играчу опширним текстом на званичном сајту.

Деко, рођени Бразилац, са репрезентацијом Португала наступао је на по два светска и европска првенства. Он је са Портом 2004. и Барселоном 2006. године освојио Лигу шампиона. Са португалским тимом био је најбољи И у Купу УЕФА.

Сјајни офанзивни везни играч је током каријери наступао за Коринтијанс, Алверку, Салгуерош, Порто, Барселону, Челси и поменути Флуминенсе у којем је завршио каријеру.

Деко је током 16 година одиграо 552 утакмице и постигао 95 голова. Седам година играо је за Португал, на 75 утакмица дао је 5 голова.

Коментари / 0

Оставите коментар