'Орлићи' долетели до полуфинала ЕП!

Мандић у 90. минуту одвео Србију у полуфинале Европског првенства за омладинце. Помогли и Немци победивши Украјину 2:0. У полуфиналу са Португалом 28. јула.

Фудбал 26.07.2014 | 14:10
'Орлићи' долетели до полуфинала ЕП!

Још се страсти нису смириле од шокантне завршнице ватерполо полуфинала Европског првенства у Будимпешти, а из исте државе, само стотињак километара даље, такође од селекције Србије, омладинске фудбалске, стигле су нове лепе вести.

У мађарској заједно славе ватерполисти и фудбалери! Први финале и нову медаљу са великих такмичења, а други пласман међу четири најбоље селекције у Европи и одлазак на Светско првенство на Новом Зеланду 2015.

У ништа мање шокантној завршници од оне у базену, "орлићи" су, у последњем одлучујућем мечу Групе Б, победили вршњаке из Бугарске 1:0 и пласирали се у полуфинале.

Чинило се да полуфинале измиче, "орлићи" су били на измаку снаге од константних напада. Пропуштали су шансе као на прве две утакмице и смешио им се трагичан трећи реми. А онда је резервиста Станиша Мандић у последњем минуту узео ствар у своје руке. Тачније лопту у ноге.

Ушао је после сат времена игре уместо Милана Јокића и био човек одлуке. Александар Љубенов, капитен Бугарске, напокон је капитулирао. Лопта Луке Јовића у простор, шут Мандића и све је било готово. Коначно. Заслужено!

Играло се још мало, пар минута. Када је судија дао знак да је меч завршен, сви до једног од српских играча, исцрпљени од велике борбе и упорности, попадали су на земљу.

Критиковани су после утакмице са Немачком, како нису истрајни као "панцери", како им недостаје концентрација све док траје утакмица, а у Папи, граду у којем се играла утакмица, управо је та немачка упорност била одлучујућа за изабранике Вељка Пауновића.

"Орлићи" су заслужили победу и против Украјине, и против Немачке, и заиста би била велика штета да нису успели да победе објективно најслабијег ривала у групи.

Али, победили су и у понедељак ће се са Португалом, првопласираним тимом из Групе А, борити за финале, за одбрану злата освојеног прошле године.

Свака част и напред у нове победе!

Коментари / 0

Оставите коментар