Како дирљиво писмо Данила Пантића са ЕП!

Омладинска фудбалска репрезентација Србије је актуелни првак Европе. Али, то јој не значи много у овом дану, у коме од 20.15 игра против Бугарске меч последњег кола континенталног шампионата, у коме је само победа, и то можда, води у полуфинале. А у игри је и пласман на наредно првенство света за младе играче. Пред тај меч са Бугарском, један од најбољих младих фудбалера које Србија има, Данило Пантић, послао је прилично емотивну поруку.

Фудбал 25.07.2014 | 17:00
Како дирљиво писмо Данила Пантића са ЕП!

Пантић је ново "Партизаново чудо" и један од кључних играча екипе селектора Вељка Пауновића. Та екипа је прилично уздмана ових дана: Милинковић-Савић и Вељовић нису ту, капитен Максимовић је добио црвени картон па не може на терен против Бугара, Партизан је вратио Андрију Живковића са првенства Европе јер му је потребан за меч са Лудогорецом у борби за Лигу шампиона, а за повређеног Симића такмичење је готово.

На све то, после ремија са Украјином (1:1), "орлићи" су одбрану титуле коју су годину дана старији играчи освојили прошле године, наставили драматичном утакмицом са Немцима, који су у 91. минуту извукли реми - 2:2. Тај погодак, али и очигледно и суђење на великом дербију са наследницима актуелних првака света из Бразила, нарочито је тешко пао Пантићу, чије су се речи могле видети на његовој Фејсбук страници између тог дуела са "панцерима" и предстојећег са Бугарском.

"Онај тренутак кад ти се све сруши, када све што си направио проспе се само од себе, не због твоје грешке, него не знам чега. Једноставно тако мора бити, то је нека судбина, неко је тако резирао, то се морало десити. Тренутак када ти, и људи око тебе и који те воле, у овом случају моји другари, саиграчи размишљају сви о једној ствари, како вечито људи раде све против наше Србије. зашто нас људи не воле, зашто нас не поштују, шта смо учинили? Бранили смо се годинама од великих светских сила, издржали и преживели свашта, ми као мала земља са Балкана, обична Србија!", запитао се Пантић и, пред одлучујући дуел са Бугарском додао:

"Зашто људи не размисле колко је нама тешко, колико нам значе успеси, колико смо ми искрен и правичан народ и колико се боримо за нашу земљу, која нам је пружила само нашу породицу и парче земље испод неба! Неку људи никада неће схватити колико себе дајемо за своју земљу, колико се жртвујемо и колико је волимо, не само њу него и људе у њој. У тренутку кад ово пишем много ми је тешко и најрадије бих заплакао овако поносан на себе и моје другаре, моју екипу која је дала све од себе и на крају изашла са терена уплакана, увређена!! Неке ствари се не могу створити и купити, са овим се једноставно родите. То је та хемија, осећамо се сви исто, увређени смо, али излазимо из овог још јачи и уздигнуте главе. Као победници. Јер... ми смо рођени такви, СРЦЕ нам је такво!".

А то срце игра против Бугара од 20.15. РТС неће преносити како та млада срца играју за своју земљу. Али, уопште немојте да сумњате да ће дати све од себе да победе и, уз повољан исход меча Немачка - Украјина, прођу у полуфинале.

Зашто је овај меч важан?
Ако младе наде Србије победе Бугаре, могу да прођу у полуфинале, а на У-20 Светско првенство које се 2015. игра на Новом Зеланду могу да се пласирају и ремијем. Тренутно у нашој групи Немачка и Украјина имају по 4 бода, Србија 2, а Бугарска нула. Ако "орлићи" победе, а други меч се не заврши ремијем, Срби сигурно иду у полуфинале. Ако, пак, Украјина и Немачка одиграју нерешено, а Србија победи, гледаће се гол-разлика. Тренутно су Немци на 5:2, Украјинци на 2:1, а ми на 3:3. Са друге стране, на првенство света иду по три екипе из обе групе, па је за српске младиће баш зато важно да не изгубе од Бугарске.

Коментари / 0

Оставите коментар