75% незадовољно влашћу СНСД-а

Сва истраживања јавног мијења која су рађена у посљедње вријеме показују да 75 одсто грађана није задовољно влашћу СНСД-а и путем којим иде РС, избог чега су неминовне промјене, изјавила је Александра Пандуревић, посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ .

Република Српска 25.07.2014 | 15:16
75% незадовољно влашћу СНСД-а

Истиче да су последњи примјери понашања СНСД-ових посланика у БиХ институцијама показују да се не раде у интересу грађана и да су грађани били у праву што нису задовољни њиховим радом.„Приликом усвајања измјена и допуне Закона о буџету институција БиХ. Посланици СНСД-а су били оштри критичари јер су институција БиХ из буџета за поплављене издвојили свега 7,5 милона КМ и инсистирали су да се одбије хитна процедура, а тај износ су назвали срамно ниским, при том оштро критикујући српског члана предсједништва, којег су оптужили за јавашлук у Предсједништву БиХ и и Николе Шпирића, али све је то било кратког даха“, каже Пандуревић.

Додала је да није јасно због чега су СНСД-ови посланици тако брзо промијенили мишљење и прихватили да се свега 0,6 одсто буџета БиХ институција издвоји за поплављене.  Није јасно, каже она, да ли их је неко назвао или им се журило на годишњи одмор па су ове измјене и допуне прихватили по хитном поступку.  „ Ми гарантујемо да се могло издвојити 10 буџета и овај случај јасно показује како СНСД брине о РС уништавајући њену економију и ствара друштво у којем је добро само онима који су око њих. Било какво етикетирање не може им помоћи да зауставе истину да се овде јако лоше живи да никад нисмо имали више незапослених и да су све уништили“, каже Пандуревић.

Она је казала да је СДС политички творац РС и да ту не могу ништа ни Милорад Додик ни СНСД и зато њихови јефтини медијски трикови и етикетирања неће зауставити грађане да 12 октобра изаберу промјене које ће им донијети СДС.Каже да тврдње, да је у РС добро само оним који су близу власти, показује и Центар за истраживање ратних злочина.

„Ова институција није смјела дозволити да буд увучена у криминалне активности.Док Срби, који тамнују у Хагу од марта нису добили ни марку помоћи у овој институцији 37 лица по уговору има примања од хиљаду до 3 хиљаде марака многи од њих се и не појављују на посао“, каже Пандуревић, додајући да је директор Центра за истраживање ратних злочина Милорад Којић своју супругу Јелену запослио у Агенцију за државну управу.

Истиче да је као контра услугу директору у Агенцији за државну управу направио уговор са његовом супругом Александом Радетом, која ће након конкурса који је расписан бити примљена у стални радни однос.„Тражимо од Којића да објасни на који начин је потрошио 900.000 КМ намијењених за подршку истраживању документовању и анализу који су то пројекти и која су лица добила паре за те пројектеТакође позивамо да нам каже како је могуће да се већ зна ко ће бити примљен на канкурсу Центра за истраживање ратних злочина, како је могуће да ће ту бити примљени Александра Радета, Душан Павловић, Виктор Нуждић, Драшко Миличевић, а поред њих и бивше секретарице Сташе Коштарца,Гордана Клепић, Славица Лончар, Ранка Михаиловић, Драгана Радаковић и возач Раде Деспотовић“, каже Пандуревић.  

Она је рекла да СНСД се припрема за прљаву кампању и да су већ кренули са партиским запошљавањима што показују недавно расписани конкурси у Министарству унутрашњих послова, Електропреносу и многим другим.За предизборну кампању користе, каже, власт користи подјелу ваучера за поплављене, а важно је напоменути да је набавку апарате за примање ваучера за радила иста фирма која је била умијешана у аферу око личних карата.

„Дављеник се хвата за сваку сламку грађани РС знају да никад горе нису живијели и да њима нико не даје ништа што им не припада, јер буџет и јесте намијењен за грађане РС. Нажалост они су посегнули и за новим задужењима како би тај новац искористили за куповину гласова. Али ја сам сигурна да ће након девет година пошасти зване СНСД грађани одлучити да они оду с политичке сцене“, каже Пандуревић.

БН ТВ 

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Рубин

25.07.2014 13:19

Да пријавимо та запошљавања премијерки у бијелим чизмицама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абцеда

25.07.2014 13:22

Знамо вец ста це бити Додик: Бит це референдум, отцјепит цемо се од БиХ Изетбеговиц: Укинут цемо РС А на крају це назалост побиједити, јер народ воли пјесак у оцима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

25.07.2014 13:23

Ви из Сдс-а сте унистили РС а сад кад вам је нестало пара пљујете И лајете срам вас било само луд И слијеп цовјек мозе гласати за вас!!! Молим Бн да објави коментар а не само оне у васу корист.Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

25.07.2014 13:31

Тацно је да смо незадовољни са њима али ни СДС није никакво боље ресење за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој став

25.07.2014 13:32

Браво Сашка, честитам на отворености!У Центру за истраживање ратних жлочина радио је и Клошарац који никад није оправдао гдје је потрошио новац намјењен финансирању ове институције,а која је и тад и сад била мјесто ухљебљена послушника из СНСД-а! И тако ће бити до октобра.. А послије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

25.07.2014 13:32

Задовољни цланови СНСД-а и близа им родбина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа Дјурдјо

25.07.2014 13:45

Зели бих да повјерујем у та истразивања,Али се бојим да се у октобру та багра од властодрзаца и даље кројити судбину напаценом градјанину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

номад

25.07.2014 13:53

Овај наслов се односи само на Лактасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвена беретка

25.07.2014 14:05

Народе мој,српски,напаћени. Гласајте за промјене јер су парламентарни избори једино оружје нас обичних људи који трпимо терор Ронхилов! Изађите на изборе и гласајте,јер ако то не учините терор ће се наставити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЉКО

25.07.2014 14:10

ЗАМИСЛИТЕ ДАНАС ИЛИ ЈУЧЕ НЕ ЗНАМ ТАЧНО КОЈИ ДАН СТАША КЛОШАРАЦ ЈЕ ТРАЖИО ОД НОВОГ ПРЕДСЈЕДНИКА ВС И ТУЖИЛАЧКОГ САВЈЕТА ДА ПОМОГНЕ У РАСВЈЕТЉАВАЊУ УБИЦЕ РИСТЕ ЈУГОВИЋА. ПА ШТО НИЈЕ ПИТАО СИПУ, КАДА ЈЕ ЊЕГОВ ШЕФ РЕКАО БОЉЕ РЕЧЕНО ИЗВАЛИО ДА ИЗА ТОГА СТОЈИ ПРЕМА ИНФОРМАЦИЈАМА СИПЕ МИРКО ШАРОВИЋ. КАКВИ СУ ТО ЛИЦЕМЈЕРИ ОД ЉУДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

25.07.2014 14:29

Овај Боле је србенда каквог треба тразити. за овакве изјаве добија се орден од предсједника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган П.

25.07.2014 14:39

Режимски политички брод је избушен већ поодавно. Обећања о бољем животу су се изјаловила, у њих више не вјерују чак ни они који су је својевремено лансирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНС

25.07.2014 14:52

Нема промјена ни послије октобра без обзира ко побиједи. Сви су исти. И позиција и опозиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

25.07.2014 15:01

Највећи Донови полтрони - ни не вире из зна се одакле - су Сташа Клошарац и Игор Радојичић. Имају прилику још ни пуна три мјесеца. Игор је склоњен да се направи мјеста за бијеле чизмице. А бијеле чизмице траже његову заштиту у скупштини - чисто да укажу како је мали неспособан. А Дон Бик, затрепери и одмах га макне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

25.07.2014 15:20

МИСЛИМ ДА ЈЕ ПРЕКО 80 ПОСТО НЕЗАДОВОЉНИХ, АЛИ НЕКИ ЈОШ ЋУТЕ, У ПРИЈЕД0РУ НИКО НИЈЕ ЗАДОВОЉАН, ОСИМ ЛОПОВА ПАВИЋА И НЕКОЛИКО БЛИСКИХ ЊЕМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

25.07.2014 15:23

Прицајте Ви ста год хоцете, али једно је сигурно актуелни и будуци Предсједник Републике Српске је Милорад Додик, а будуци цлан Предсједниста БиХ из Републике Српске је актуелна премијерка Зељка Цвијановиц. Премијер и предсједник скупстине су мјеста која це припасти Игору Радојицицу и Марку Павицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

25.07.2014 15:33

Знаци цланови СДС-а су незадовољни са власцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

25.07.2014 16:20

Што су ближи избори све је извјесније да промјена неће бити.Додик је поново предсједник а коалиција око СНСД-а имаће скупштинску већину

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

25.07.2014 16:32

Реалност и небески србенда Бјорн Борг изгледа имају праву дојаву, дајте пребаците мало среце и нама обицним губитницима да узмемо коју марку у кладионици, изгледа да це бити добре квоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зексс

25.07.2014 17:02

О па то мозда у странци СДС 75% посланика није задовољно власцу СНСД... А народу је тренутно СНСД најбољи. Јер не мозе нико да им парира. Свака друга власт која би досла не би могла сацувати Републику Српску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јана

25.07.2014 19:05

Сашка, зивис као и ја у Источном Сарајеву и добро знас као и ја да Сташа Кошарац пребија своју жену свако мало. Зато те молим да како жена, надјес надјес нацина да истина о томе изадје на видјело. МУП и радници болнице Касиндо су у страху да говоре о томе а ти знас и засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

25.07.2014 19:09

Мислим да је ово реална процјена незадовољства народа јер објективно само ужи круг људи повезани са владајућом партијом има користи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

25.07.2014 22:45

Наравно да смо незадовољни. Уништили су све што се могло уништити. Своју родбину позапошљавали у државна предузећа. Доста их је било, чак и превише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац 1 категорије

26.07.2014 03:24

Да нема Српске напредне странке, тачно човјек не би имао за кога гласати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_Лукавица

26.07.2014 09:33

Осталих 25% је запослио СНСД и не смију да се буне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЉКО

26.07.2014 11:54

Е МОЈ БОРАЦ АКО МИСЛИС НА СРПСКУ НАПРЕДНУ СТРАНКУ ПРЕВАРИО СИ СЕ,АДАМА СУСКАЛА.ПА ОНИ ВУЦИЦУ НИСУ НИ ДО КОЉЕНА

ОДГОВОРИТЕ