Помоћ за поплављене-добро урађен посао

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда изјавио је данас да је преусмјеравање више од седам милиона КМ буџетских средстава за подручја угрожена мајским поплавама "конкретан и добро урађен посао".

Босна и Херцеговина 25.07.2014 | 15:01
Помоћ за поплављене-добро урађен посао

"Не можемо говорити да ли је то мало или пуно средстава, али очекујемо од осталих нивоа власти да поступе на исти начин, с обзиром да је буџет институција БиХ предвиђен на финансирање, прије свега, администрације и да ту има мало простора за промјене", истакао је Беванда након данашње сједнице Дома народа парламента БиХ, на којој је по хитном поступку усвојен Закон о измјенама и допунама Закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ.

Он је подсјетио да је Савјет министра БиХ задужио све буџетске кориснике да направе инвентуру својих буџета и да предложи Савјету министара БиХ колико се средстава може издвојити за санацију подручја погођених поплавама.

"Испоставило се да је то нешто више од један одсто укупног буџета, односно 10,2 милиона средства. Међутим, због штете и трошкова насталих током поплава, уважена је чињеница да су три институције - Министарство одбране, Обавјештајно-безбједносна агенција и Управа за индиректно опорезивање БиХ издвојили мања средства", појаснио је Беванда.

Он је напоменуо да је 22. маја формирана интерресорна радна група која треба да утврди критеријуме за расподјелу средстава, те најавио да ће данас бити представљени резултати донаторске конференције у Бриселу и да ће на основу процјене штете и критеријума бити донесена одлука о релокацији средстава.

Беванда је појаснио да ће донаторска средства бити уплаћена на основу критеријума и процјене штете, а доступна од дана објављивања у службеним новинама. 

Дом народа и Представнички дом парламента БиХ усвојили су по хитном поступку Закон о измјенама и допунама Закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ, којим је предвиђено преусмјеравање више од седам милиона КМ буџетских средстава за подручја угрожена мајским поплавама.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Абцеда

25.07.2014 13:19

Шути, молим те, више вјерујем јапанском амбасадору (иако му не знам име) него вама мафијашима из свих народа. Кад су паре у питању слозни сте као браца,нема никакве "угрозеност", "мајоризације", "преноса надлезности" и остали нама добро познатих фраза.

ОДГОВОРИТЕ