ЈСЛ: Звезди 'условна' лиценца

Заједница Суперлиге Србије донела је одлуку да предложи ФСС да клубовима који имају финансијске проблеме и дуговања изда условне лиценце за такмичење.

Фудбал 25.07.2014 | 13:49
ЈСЛ: Звезди 'условна' лиценца

Без лиценце су Црвена звезда, Напредак из Крушевца и Младост из Лучана.

"Везано за примену финансијских критеријума у поступку лиценцирања од стране представника овлашћене ревизорске куће, појединачно су презентирани уочени проблеми и предочена могућа решења."

"Закључено је да се због свих проблема са којима се клубови сусрећу упути предлог Извршном одбору ФСС да се клубовима омогуће условне лиценце, а да се констатовани проблеми отклоне у што краћем периоду", наводи се у саопштењу на сајту Суперлиге.

Генерални секретар ФСС и председник Дисциплинске комисије Слободан Пајовић известили су присутне о изреченим мерама забране регистрације нових играча и подсетио клубове да обавезе измире благовремено или да са повериоцима направе споразуме о измирењу наведених обавеза како би могли да региструју нове играче.
Састанку Извршног одбора Заједнице присуствовали су и председник ФСС Томислав Караџић и генерални секретар Зоран Лаковић.

Караџић је подсетио да на снази одлука о игрању утакмица на стадионима који поседују рефлекторе и, сагледавши реалне проблеме са којима се клубови, суочавају затражио да се отворе разговори о даљој примени ове одлуке.

Договорено је да се наредне недеље организују појединачни састанци са клубовима који имају наведене проблеме везане за инфраструктуру и безбедност како би се ови проблеми отклонили до почетка првенства.

Коментари / 0

Оставите коментар