Ван Гал оптимиста: Бићемо шампиони!

Холанђанин Луј ван Гал био је одушевљен после дебија на клупи Манчестер Јунајтеда.

Фудбал 25.07.2014 | 12:57
Ван Гал оптимиста: Бићемо шампиони!

Његов нови тим почео је летњу америчку турнеју победом од 7:0 против ЛА Галаксија, привикавши се већ после три дана рада на његов систем игре.

Ван Гал је претходни пут на Роуз Боулу гледао финале СП 1994, које није донело ниједан гол. Двадесет година и шест дана касније његов нови тим самлео је ривала.

„Када ваш тим дâ седам голова на мечу, морате да будете срећни“, рекао је насмејани Ван Гал одмах после меча.

„Систем у коме смо играли данас је нов за већину играча, а радимо по њему тек три дана. Тек смо почели да тренирамо, многи играчи су се тек вратили, јер нам је двоцифрен број играча био на СП. Ако будемо овако играли целе сезоне, бићемо први“.

Прошле сезоне Јунајтед није личио на себе, а многи су помислили да је екипа изгубила веру у себе и да ће посао новог менаџера бити да је врати.

„Немам ја шта ту да враћам, оно што сам видео данас је тим који има победнички менталитет. Оно што је мој посао је да им створим систем и на терену и ван њега. То је све“.

Ван Гал је већ по доласку у САД имао негативне коментаре на рачун дуге и напорне летње турнеје по САД. У наредних 10 дана његову екипу очекују мечеви у Колораду и Мичигену, између којих је утакмица у главном граду Вашингтону, што значи да ће екипа играти у све четири часовне зоне континенталних САД.

„Дошао сам овде да спремим екипу за сезону, али видите: имамо доста утакмица, идемо на мечеве са Ромом и Интером у Денвер и Вашингтон. Жао ми је што у ово време више проведемо у путу и играмо утакмице него што ћу спремати тим“, закључио је Ван Гал.

Коментари / 0

Оставите коментар