Дјеца Газе гину у наручју родитеља

Палестинац Хамид ал-Шаикх Калил није имао одговор на вапаје своје супруге и других чланова породице који су били на самрти, након што је граната погодила породичну кућу у насељу Ал-Шујаија на истоку Газе.

Свијет 25.07.2014 | 07:47
 Дјеца Газе гину у наручју родитеља

Хамид је тада изгубио пола чланова своје дванаесточлане породице. Са сузама у очима се присјећа тешких тренутака у којима су животе изгубила његова  дјеца и трудна супруга: "Камо среће да нисам доживио да ме дјеца дозивају а да притом ништа не могу да учиним за њих! Камо среће да сам погинуо прије њих!"

Насеље Ал-Шујаија, у којем живи Хамид, у недељу је било изложено жестоком насумичном бомбардовању и гранатирању. Хамидова дјеца те ноћи нису ока склопила. Гледала су како стотине породица бјеже из источног дијела Газе (који граничи с израелском територијом) у централни дио града.

Али Хамид каже како је његово насеље, на које је у овој агресији пао велики број граната, у претходне двије агресије (2008-2012.) било поштеђено.

Каже да испочетка није желио да изађе из куће и потражи заклон у оближњој УНРВА школи у којој су већ биле стотине избјеглица:" Достојанство ми није допуштало да од било кога затражим помоћ. Али гранате су падале све ближе и ближе." Стога је одлучио да с породицом ипак напусти кућу.

Кренули су низ степенице, али кад су дошли до излазних врата, у двориште је пала граната, те су били присиљени да се врате у кућу. Затим је пала још једна. Онда су одлучили поново да сиђу низ степенице, не би ли тако били удаљенији од гранате која би могла пасти на кров куће.

Насумична паљба је настављена. Гранате су падале на куће Хамидових суседа. А онда је пала она кобна од које му је погинуло шест чланова породице, а исто толико повријеђено.

Погођена је и Хамидова најмлађа кћер, двогодишња Самија. Осетио је да још увек дише. Нажалост, био је то издисај. Умрла је у очевом наручју док ју је носио до кола хитне помоћи.

Хамид је укупно изгубио седам чланова породице: трудну жену, двије кћерке, сестру, брата, снају  и маћеху.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Истина

25.07.2014 05:51

Ж А Л О С Н О !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

25.07.2014 08:39

Гдје је правда сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифасиста

25.07.2014 10:26

Битно је да је нас Баја дао подрску Израелу и подрзао ово сто се ради од невине дјеце. Бозе сто нас тај неписмени и некулрурни малоградјанин брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саме

26.07.2014 00:17

Гдје је сад "Демократизација" Америке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

26.07.2014 07:22

Да ли знају родитељи Палестине да од граната које су испалили такодје гину неција деца.Цацкају мецку а кад добију по носу,онда јао помагајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

26.07.2014 09:35

А ко је плакао за 12 беба???

ОДГОВОРИТЕ