Наредне седмице именовање и директора РАК-а?

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда изјавио је да директор Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ БиХ још није именован јер је то "посљедњи приједлог" који је дошао Савјету за именовање.

Босна и Херцеговина 24.07.2014 | 20:48
Наредне седмице именовање и директора РАК-а?

"Има именовања које стоје и по двије, три године и надам се да ће на наредној сједници Савјета министара БиХ, која би требало да буде одржана сљедеће седмице, бити ријешено именовање директора РАК-а, али и остала именовања која су годинама на чекању", рекао је Беванда.

Директор РАК-а БиХ, иако је било најављено, није именован ни на јучерашњој сједници Савјета министара БиХ.

Савјет РАК-а дао је 21. маја, међу осам кандидата, једногласну подршку Срђану Рајчевићу за директора Агенције и 30. маја свој приједлог послао на потврђивање Савјету министара БиХ, након чега је из Савјета министара затражена листа свих кандидата који су конкурисали и испуњавали услове за то мјесто.

Закон о комуникацијама БиХ прописује да Савјет министара БиХ, на приједлог Савјета РАК-а, потврђује избор директора Агенције у року од 30 дана након подношења приједлога.

На мјесту генералног директора РАК-а у посљедњих 11 година налазио се Кемал Хусеиновић, којем је мандат истекао још 2008. године.

Генерални директор РАК-а БиХ бира се на мандат од четири године.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар