Гштад: Троицки сигурно до четрвтфинала

Српски тенисер Виктор Троицки победио је у другом колу турнира у Гштаду са Андреја Голубјева резултатом 6:3, 6:4 и пласирао се у четвртфинале.

 

Тенис 24.07.2014 | 17:21
Гштад: Троицки сигурно до четрвтфинала

Некада 12. тенисер на АТП листи се вратио на терен после суспензије због кршења правила о допинг контроли, а у првом сусрету у Гштаду савладао је Доминика Тијема.

Троицки је ишао од очаја до сјаја у првом сету, мало је недостајало да изгуби први гем, али је потом везао три без изгубљеног поена. У другом није успевао да узме брејк противнику, све до деветог гема.

Троицки је веома несигурно почео меч, противнику је дозволио чак три брејк лопте при свом првом сервис гему, али је успео да са четири узастопна поена спречи губитак сервиса.

Нешто спорији улазак у меч није утицао на Троицког, после изједначења следећа три гема је добио без изгубљеног поена, остварио један брејк и повео са 4:1.

Троицки је имао прилику да заврши сет, остварио нови брејк, међутим у следећем је Голубјев узвратио и смањио на 5:2.

Српски тенисер је имао и једну сет лопту, али је Казахстанац са три узастопна поена продужио сет, а потом и решио следећи у своју корист, 5:3. Ипак, то је било све од покушаја Голубјева, Троицки је у следећем сервис гему био сигуран и повео са 1:0, после тачно пола сата игре.

У прва четири гема другог сета оба тенисера су имала по две брејк лопте, међутим нису успели да их искористе, 2:2. Све до деветог гема тенисери су одржавали свој сервис, а онда је Троицки направио брејк и
стигао до прилике да сервира за други сет, 5:4.

Теже од очекиваног Троицки је стигао до финалног гема, тек четврту меч лопту је искористио и пласирао се у четвртфинале где ће се састати са победником дуела између Јан-Ленард Штруфа и Фернанда Вердаска.


Коментари / 0

Оставите коментар