Ивановић: И Албанци знају да сам невин

Апсолутно сам сигуран да ћу доказати да сам невин, али до тада морам да платим скупу цену, изјавио је за данашње "Вечерње новости" Оливер Ивановић, један од лидера Срба из јужне покрајине, кога косовске власти од 27. јануара држе у притвору.

Србија 24.07.2014 | 11:38
Ивановић: И Албанци знају да сам невин

Он сматра да је још у затвору ради "вештачког политичког баланса", пошто су "у току или се припемају озбиљни поступци" против албанских политичара на Косову и Метохији.

На питање како тумачи прошлонедељну одлуку Апелационог суда да одбије његову жалбу на решење о продужењу притвора, Ивановић каже да није имао превелика очекивања, знајући да се у овако политички осетљивом тренутку Виши суд неће одлучити на "радикално решење" и пустити га да се браним са слободе.

"Јер у истом тренутку у току су или се припремају озбиљни поступци против истакнутих албанских политичара, припадника ОВК, а и случај трогвине органима, који воде специјалне истражне јединице Клинта Вилијамсона, административно су у завршној фази", каже Ивановић.

Он каже да су оптужбе да је учествовао у злочинима над Албанцима 1999. године, саме по себи потпуно бесмислене, јер је у време тих догађаја био у Приштини и радио заједно са много Албанаца који су и тада долазили на посао.

"Имам много седока са којима сам свакодневно радио и који ће то посведочити. У сваком случају, нисам био регрутован, нити сам имао икакво учешће у ратним догађајима. Након тога, био сам политички активан, а моји политички ставови могу се лако проверити на Интернету", истакао је Ивановић.

Упиртан шта је онда прави мотив за оптужбе, он је рекао да остаје само оно што од почетка тврди - да је то стварање вештачког политичког баланса са неким рашчишћавањима која следе код Абанаца.

"Да се не би изазвао превелики револт међу њима, потребно је да се и неко од Срба ухапси", каже Ивановић.


Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лија

24.07.2014 06:56

Господин Ивановић је жртва међународних политичких и финансијских моћника у спрези са албанским сепаратистима на Косову и Метохији. Његово политичко дјеловање не поклапа се са плановима ових првих, па је ваљало наћи начин како га склонити да не смета. Сценарио из БиХ је пренешен на Косово и Метохију и ако се прате догађаји и потези међународних инститција и ликалних појединаца, јасан је коначан циљ, а то је војно и економски овладати тим простором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

24.07.2014 08:26

Него Оливере имаш ли ти пријатеља Албанаца да си им нешто ваљао? Они ће ти бити најбољи свједоци да ниси крив, управо онако као што су најбољи свједоци одбране др Радована Караџића управо муслимани, поут Едина Гараплије, затим онај Сребреничанин, надам се да ће позвати и Хакију Мехољића, те Ибрана Мустафића и друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

25.07.2014 07:48

Свако је крив док се не докаже супротно.

ОДГОВОРИТЕ