Тому Здравковића пријатељ “откупио” од Турака

Певач је играо барбут са Турцима у Немачкој и изгубио паре, чак му није помогло ни то што је познати певач па су га морали откупљивати.

Занимљивости 23.07.2014 | 21:10
Тому Здравковића пријатељ “откупио” од Турака

Легенда народне музике Тома Здравковић, који је волео кафану и коцку, па су га тако због дугова у Немачкој откупљивали од Турака због коцкања!

Како је рекао Милан Бунчић, певачев пријатељ из Немачке, Тому је за тадашњих 7.000 марака избавио од Турака. Тома је играо барбут с Турцима, изгубио је, па је морао да позајми паре.

"Једанаст сати, нема Томе. Дошао је један момак и рекао ми да ме је звао, да игра барбут с Турцима. Изгубио пара и посудио, а они знају да је популаран певач, али су му скинули ципеле и није могао да дође бос. Молио ме је да дођем да га откупим. Био је око 7.000 марака дужан.

То је легенда. Доста пута сам га нашао да коцка, помогнем му, склоним га. Волео је и да попије. Он дође у кафану под гасом где пева, али су локали били пуни тамо где је певао", испричао је Милан Бунчић у емисији "Голи живот".

Бунчић је рекао да певач спавао код њега и да је у његовој кући уз јутарњу кафицу компоновао.

"Нисам био ни популаран, ни опасан момак, али су ме сви волели - и Јусуф, Љуба, Зоран, Лепа Лукић, покојни Тома Здравковић. Певао је с једном певачицом у Офенбаху у једном локалу и ујутру кад заврши наступ, спава код мене. Кад устанемо да пијемо кафу, он куцка кашичицом у шољу и компонује песме", открио је Милан Бунчић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

блбл

23.07.2014 19:25

Да си му био прави пријатељ такве ствари би задрзао за себе. Цим се теби обратио за помоц сигурно је имао пуно повјерење у тебе и да нецес трацати около и цинкати. Тома је за тебе господин и многи му нису ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сица

23.07.2014 20:43

Браво блбл Тома је Тома ЛЕГЕНДА

ОДГОВОРИТЕ