Москва ће заштити своје економске интересе

Русија ће заштити своје економске интересе у свијету користећи сва расположива правна средства, изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев.

Свијет 23.07.2014 | 16:37
Москва ће заштити своје економске интересе

Медведев је на састанку са руским трговинским представницима рекао да ће Москва бити приморана да усвоји заштитне мјере у случају значајних ризика по своју економију, након што су Украјина и Молдавија недавно постигле договор о придруживању са ЕУ.

"Објективно процјењујемо колико је негативан утицај овакве одлуке на нашу економију.Сматрамо да ови ризици могу бити веома озбиљни, посебно у вези са техничким прописима и стандардима санитарне и фитосанитарне контроле. То је разлог зашто обављамо консултације са ЕУ и са нашим партнерима из Царинском уније и Заједнице независних држава", навео је руски премијер.

Он је додао да ће због тога, уколико буде неопходно, Русија морати да усвоји мјере заштите, преноси РИА "Новости"."Тренд растућег протекционизма је све присутнији широм свијета, што такође погађа руске компаније и робу, због чега је потребно прилагођавање новонасталој ситуацији", изјавио је руски премијер.

Медведев је нагласио да се глобална економија опоравља од кризе, а све државе, укључујући руске партнере, траже начин да обнове своје економије и повећају присутност на међународном тржишту.Као кључни приоритет Русије, Медведев је навео сарадњу са државама из Азијско-пацифичког региона.

"Нама је буквално потребан пробој у ту регију како бисмо превазишли многе економске и технолошке препреке на путу постизања одрживог раста", закључио је Медведев.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боо

24.07.2014 04:27

Москву више нико ништа не пита , него Путине бјежи са Крима да те не линчују твоји као што би и са Садамом Хусеином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

24.07.2014 05:46

Боо ти си добра будала. Невлада више оружје већ енергенти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамазан

24.07.2014 21:42

Русија ће на крају бити побједник нико и ништа не може.

ОДГОВОРИТЕ