СНСД тврди да је Шкрбић радио законито

Фонд здравственог осигурања Републике Српске приликом измирења дуга према здравственим установама у Србији није оштећен и пријава СДС-а Тужилаштву Србије је обичан политички памфлет с циљем одржавања лажне приче о злоупотребама у здравству Српске, саопштено је из СНСД-а.

Република Српска 23.07.2014 | 15:03
СНСД тврди да је Шкрбић радио законито

Из СНСД-а наводе да је приликом измирења дуга плаћено 4,6 милиона евра мањи износ него што је био стварни дуг, што су прихватиле Влада Србије, као и институције ове земље.СНСД је оцијенио тенденциозним и констатације да је добављач изабран без објављивања тендера, јер је све у потпуности урађено у складу са Законом о јавним набавкама БиХ, којим је и предвиђено када се проводи преговарачки поступак, а када расписује тендер.

"У конкретном случају проведен је преговарачки поступак, јер је Влада Србије доставила спецификацију, којом је јасно дефинисала која медицинска опрема треба да се наручи", наводи се у саопштењу.У СНСД-у подсјећају да је Фонд здравственог осигурања Српске средином 2006. године имао дуг према здравственим установама Србије од 18,5 милиона евра, који је настао за вријеме власти СДС-а, док је Република Српска поравнање измирила са знатно нижим износом.

Наведени дуг измирен је тако што је Влада Србије дала сагласност да се 25 одсто дуга отпише, а да се преостали дио измири путем испоруке медицинске опреме, као и да се дио дуга од око 2,9 милиона евра измири путем уступања потраживања Телекома Српске од Телекома Србије.

У складу са наведеним закључком, Влада Републике Српске донијела је закључак да Фонд преузме потраживања Телекома Српске од Телекома Србије, за шта је издвојила намјенска средства Фонду, који је ова здравствена установа уплатила Телекому Репубике Српске, док је Телеком Србије исти износ уплатио Републичком фонду за здравствено осугурање Србије.

Преостали дио дуга од 10,9 милиона евра, Фонд здравственог осигурања Репубике Српске је измирио Републичком Фонду Србије тако што је набавио и испоручио медицинску опрему. На основу преговарачког поступка и сагласности Владе Републике Српске, Комисија за провођење преговарачког поступка је као најповољнијег добављача изабрала компанију "Фарма трејд С.А." Цирих, са којом је склопљен уговор о набавци медицинске опреме у вриједности од око 10,9 милиона евра.

Уговором је дефинисано да ће Фонд здравственог осигурања Републике Српске опрему платити путем кредитног аранжмана на период шест година, док је опрема набављена према каталошким цијенама и спецификацији Министарства здравља Србије, и испоручена са уредно потписаном документацијом о пријему робе.Фонд Републике Српске је наведени кредит измирио у септембру прошле године.

Извор: Агенције

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Славко

23.07.2014 13:06

Ста рекосе, па остадосе зиви. Доста вас је мафијо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шкрба Маца

23.07.2014 13:06

Дакле,"нисмо их оштетили, но смо их заје*али"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.07.2014 13:09

То је то.Умјесто да власти Републике Српске покрену истрагу они бране Скрбица.Ето засто ми са њима не моземо оцекивати хапсења и борбу против лопова и мафије када су сви стали на страну истих.Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо ложач

23.07.2014 13:11

Идуће изборе гласајте за Алибабу. Он има само 40 разбојника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајаковски

23.07.2014 13:13

На глави му се види да је неписмена сељачина склона криминалним радњама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

23.07.2014 13:13

Свашта,свашта,па ви сте ,да би напунили своје џепове усмртили безброј болесника разним махинацијама у здравству,на челу са овим бандитом и Бајом на челу.Дошла мечка и пред ваша врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

23.07.2014 13:15

Код сектаса је све законито па и ако је све то доказан криминал. А то ко ће одговарати за људе на којима су тестирали разно разне лекове за инзулине које су давали нашој деци а исти били забрањени за коришћење коришћење. Ја бих то све без суда коњима на репове. Мала је реч за њих рећи криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чистићете улице исто као раније-то вам не гине

23.07.2014 13:37

"Идуће изборе гласајте за Алибабу. Он има само 40 разбојника!" Најјачи пост до сада. Исмијао сам се иако су ми сам наслов и текст подигли жуч. Миле има минимум 400 разбојника, почев од "убице за воланом" Чађе, па драгог нам министра Шкрбића, па "мјењам боју косе сваки дан" Ковачевића и остале гамади. ЛОПОВИ У ЗАТВОРЕ НЕСПОСОБНИ НАПОЉЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

23.07.2014 13:46

У Српској нема криминала док год Додику дајес рекет.Тако казу у судству,полицији,тузиластву и инспекторатима.Није вазно ста ради него ко ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа Дјурдјо

23.07.2014 13:50

Па ови се спрдају са народом (пардон на изразу)??? Али Ако се мало размисли има она узрецица БИРАЛИ СТЕ ГЛЕДАЈТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зука

23.07.2014 14:07

Опростите молим вас! Онда је у "складу са законом" направио милијарду дуга...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

23.07.2014 14:24

Па морају тако тврдити кад је Скрбиц кум дон Мила, који је тако безобзирно опљацкао свој народ. Кога он јос брани није ми јасно, па унистио је економију ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

23.07.2014 15:06

И ја сматрам да је пост Пере Ложача одличан. "Идуће изборе гласајте за Алибабу. Он има само 40 разбојника! Што се тиче Шкрбића, СНСД-а, ДНС-а и такозваних социјалиста сав тај шљам је го багров до багрова. Дон Додик им је бик идеолог и предводник. Након октобра, ако Вучић не подвали СДС-у па Дон Додик опстане, многи багрови ће иза решетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

23.07.2014 15:26

СНСД стити лопове јер су они сви такви. Здравство је ојадио, а себи напунио дзепове. Али неце јос дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

23.07.2014 15:34

Није Тузиластво Србије ово наше, па да се смијешна саопстења одмах уврсте у доказе. Нека раде људи у Србији свој посао, цему паника?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

23.07.2014 16:11

Сва ове игре у вези такозване демократије и чупањем из гована донацијама капиталиста са Запада, добро додју домаћим багровима који су тренутно испливали да отму од оних који су тренутно потонули. И једни и други имају задатак да пљачкају немилице и уништавају оно што је пред рат градјено 50 година. То су им највише уствари омогућили они којима је човјек са ових простора упалио сијалицу прије 100 година. Они нам то данас вратише паљењем ове атомске бомбе од 100 000 кТ коју су назвали демократија. Народ неук руковању таквим оружјем, настрада од истог. "Сам пао, сам се убио", слегнуше раменима донатори.. Пажљиво је изабрана кривична пријава против Шкрбића за коју ће се на крају доказати да је Здравство Републике Српске остало дужно неких пара Здравству Србије. Шкрбићева и СНСД-ова заслуга! Гласајте за Додика! Тај, по њих позитиван налаз, бациће у сјену сав криминал у Републици Српској о којем је упосљедње вријеме толико речено. То је један од начина да Вучић испуни своју обавезу и помогне Додику да остане у седлу. "Државни"су интереси у питању. А иза свега стоји само похлепа којој изгледа мало ко, бар са ових простора, у овом времену, може да одоли. Бојим се да ће се потврдити да је Вучко само још један у низу превараната који су ојадили ово становништво у задњих 20 година. Врло гадне игре се играју. Мене је тешко преварити. Што се тиче Савеза за промјене, морам констатовати да су прилично наивни. Вјерују у поштење оваквих вукова као што су Николић, Вучић, Дачић и Додик. Е моји СДС-овци. У шта сте стјерали толике године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

23.07.2014 16:16

Скрбиц лопов???? Па то је постењацина какве нема... хе хе хее хх... Какве глупости ваљају ови црвени. Ако је све постено засто је плацано преко егзотицних острва, а не преко насе или Европске банке??? Па зато сто се тамо перу паре. Не мозе им се стати у крај. А ова постењацина је дипломирао на криминалу и корупцији. Цовјек је експерт за тендере и јавне набавке!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган П.

23.07.2014 16:24

Па код њих је само криминал законит!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја Рале

23.07.2014 16:25

Па јели могла изац веца бљувотина из уста одвратног СНСД-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

23.07.2014 17:39

ОКО СЛИЈЕПО Драги господине ти си обицна будала. Боли мене за мисљењем тебе и Тадицевих полтрона који су заједно са Додиковим мафијасима опљацкали народ са обе стране Дрине а сада просипају прице обрнуте психологије, по систему сви су лопови и сви су исти те зато народе гласајте за лопове који вец навукосе милијарде на своје рацуне јер це они по васој идиотској логици мање красти. Ове патолоске клептомане не мозе нахранити ни Бундес банка и зато немој прицати глупости и само цекај свој ред у бувари. Мислим да је данас за народ вриједнији грам правде од тоне злата. Васа пропаст је јако близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

23.07.2014 17:57

У нормално уредјеној земљи г.Скрбиц би добио минимум 20г.робије за своја недјела и лоповлуке,али посто је ово царство криминала и корупције за своја 'истакнута дјела'(лоповлуке)добио је унаприједјење.Црвена банда под хитно у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

23.07.2014 18:46

Горане ВРС, изгледа да ти је будала у ципелама. Дакле, нажалост морам констатовати да апсолутно ништа ниси разумио. Мој пост је требао објаснити свима у Републици Српској, па и теби, да не треба да се уздају у помоћ службеног Београда већ само у се и у своје кљусе. Вучић мјесецима уствари помаже Додику обилазећи његов Андрић град, обилазећи с њим и бијелим чизмицама, поплављена подручја и купећи јефтине поене на том, примајући га једном недјељно у Београду, и дајући којекакве заједничке изјаве. Још само треба заједно с Додиком да оде код Путина. Сви ови неуки, мутави бирачи који се двоуме, кад виде Додика с Вучићем, гласаће за Додика. И Савез за промјене је попушио. И сви смо онда попушили. А шта је у позадини свега тога, то знају Вучић и Додик. Немогуће је да Вучић није свјестан шта ради. У свом том лоповлуку којег овдје зову "политиком", Вучић је 20 година. То како он то ради, тако се управо и даје подршка, на прави начин. Неће ваљда изаћи пред масу и рећи да је он за Додика. Ако ти то не видиш, онда треба неко да ти то објасни. _____ Надаље, нисам уопште мислио да СДС и Савез за промјене изједначим са садашњом позицијом. Али оно о отимању новца од бивших властодржаца је баш пракса у Србији, на њиховој "политичкој" сцени. Не пада ми на памет да Босића, Стевандића, Говедарицу, Огњена Тадића и све остале из врха СДСа изједначим са Додиком, Шпирићем, Радмановићем, Цвјетиновићем, Ковачем итд. Дакле СДС и Савез за промјене може побиједити само ако сви чланови и симпатизери сада и одмах, отворе очи оној гомили идиота који упорно већ 20 година не излазе на изборе, а сваки дан се жале да им није добро, и тиме их натјерају да изадју на изборе и гласају за Савез за промјене, тако да Савез за промјене овог пута узме бар 75% гласова, што ће им омогућити да узму све ресоре у Влади а и већину столица у Скупштини. Само тако ће бити могуће почистити полицију, тужилаштва и судове, те криминалце и зликовце стрпати у затвор до краја њихових багровских живота. За све што су нам урадили морају добити бар по 500 година укупне робије тако да их нико никад помиловати не може. Дакле само у случају потпуне побједе на изборима, могуће је употријебити челичну метлу коју је споменуо Босић, у њеној пуној снази. Змију треба ударити у главу, сада и једном заувијек. Отровније змије од ових на власти још нисам срео. Сигурно и нећу. Горе бити не може. Потпнуће у свим сферама је потпуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аста ла виста бабy

23.07.2014 20:57

Гомила кретена и болесних ликова који остављају коментаре. Од њих неки ликови половину народа у РС, који не излази на изборе, назива идиотима. Оградиту ову болесну државу, иселити само дјецу из ње, а све нас остале полити напалмом. То је једино рјешење да се ова земља, за вјеке вјекова, очисти од свакојаког смећа. А онда кад дјеца одрасту, у нормалним државама, вратити их у ову земљу да напокон и овдје направе нормалну државу са нормалним људима!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

24.07.2014 18:08

Па како ће они који су га поставили да признају да је радио незаконито. Има много више Шкрбића у овој држави. То ће тек да се открије после избора када падне ова пљачкашка власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

24.07.2014 22:04

Народ је у великој заблуди када је у питању опозиција и неистине око измисљеног криминала владајуце структуре, а све с циљем срозавања угледа СНСД-а и господина Додика, јединог правог борца за Републику Српску и сигурног побједника предстојецих избора.

ОДГОВОРИТЕ