Кина: Град изолован због куге!

Кинески град Јумен са 30.000 становника потпуно је изолован, а 151 особа се од прошле недеље налази у карантину, након што је један човек умро од куге, објавила је данас кинеска државна телевизија ЦЦТВ.

Свијет 22.07.2014 | 16:29
Кина: Град изолован због куге!

Житељима Јумена, града у провинцији Гансу на северозападу Кине, није дозвољено да напусте град, а полиција која је поставила барикаде на периферији града, говори возачима да иду алтернативним путевима.

Почетком јула мушкарац (38) је пронашао мртвог мрмота, исекао га и желео њиме да нахрани свог пса, али је истог дана добио грозницу, пренели су други кинески медији. Човек је пребачен у болницу пошто му се стање погоршало и преминуо је у среду прошле недеље.

"Град има довољно пиринча, брашна и уља за потребе свих становника у наредних месец дана", пренела је ЦЦТВ и додала да су житељи града и грађани у карантину у стабилном стању.

Власти не дозвољавају никоме да напусти град, навела је телевизија, мада је лист "Чајна дејли" претходно објавио да су у граду успостављена "четири карантинска сектора", пренео је АФП.

Последњи случај куге у Кини забележен је 2012. године када је болест прешла са инфициране животиње на човека.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мики

22.07.2014 14:41

Прије да је он хтјео појести мрмота? Несто сумњам да у Кини има паса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

22.07.2014 14:47

Ваљало би ову насу власт послати тамо мало на годисњи одмор :)

ОДГОВОРИТЕ