Ово су најчешћи изговори "нерадника"

Ово је онај тип запосленог који зева и у два по подне, креће се по канцеларији с минималном потрошњом енергије и прави пиш–пуш паузе када год има прилику.

Занимљивости 22.07.2014 | 12:41
Ово су најчешћи изговори "нерадника"

Ако сте послодавац, упознајте се с најчешћим изговорима које ћете чути од запослених којима недостаје мотивације. За случај да мислите да можда баш ви привремено болујете од заразног лењовитиса, покушајте да ухватите себе када правите неки од ових изговора и избаците их из ваше пословне рутине.

Ову изјаву углавном прати још један познати изговор: „Превише радим“. Оно што људи којима недостаје ефикасност не схватају јесте да смо сви преморени. С обзиром на то да нам савремена технологија омогућава да радимо од куће, у ходу, па и док једемо, живимо у ери прековременог рада који заправо никада не престаје. Оно што ефикасни људи знају јесте да одвоје време ‘за себе’, без имејла, порука и твитова, али само после успешно завршеног пословног дана.

'То није мој посао'

Врло је занимљиво да углавном неефикасни људи, они који канцеларији доприносе најмање, најлакше примете и истакну то да раде посао ’који није део њихових задужења’. Сетите се да продуктивне људе није брига шта јесте, а шта није њихов посао, они су фокусирани на то да се сав посао обави.

'Завршићу то касније'

Оно што сви запослени којима недостаје елана деле је недоследност. Започну један задатак, наставе следећи, па проведу неко време радећи трећи и на крају дана не заврше ниједан. Ако сумњате да сте можда баш ви овакав тип, фокусирајте се на завршавање једног по једног задатка и не започињите нове пројекте док нисте завршили старе.

'Још немам све информације'

Људи који претерано обраћају пажњу на детаље, некада без те намере изгубе већину времена на радном месту чекајући да се све коцкице склопе. Међутим, у данашње време, када је већина пројеката врло динамична и склона промени, сулудо је чекати савршени тајминг. Продуктивни људи завршавају све што могу и с недостатком коцкица.

'Чекам на шефа да ми каже шта да радим'

Поготово у мањим компанијама, недостатак независности код запослених може бити погубан. Надлежни углавном немају времена да се бави микроменаџментом, па се у оваквим случајевима, где запослени чекају на пажњу супервизора, губи драгоцено време. Преузмите иницијативу, идентификујте проблем и решите га сами,не чекајте да вас неко држи за руку.

'Не видим како ја имам корист од овога'

Нарцизам је још један од начина на који неефективни људи успоравају напредак појединачних пројеката, али и умањују целокупни прогрес фирме. Продуктивни људи су свесни тога да напредак њихове компаније значи напредак и за њих саме и уверени су да ће њихов предани рад бити препознат пре или касније.

'Забринут сам за квалитет свог рада'

Када смо сувише фокусирани на савршенство, заборављамо да је сваки напредак значајан. У закључку, да би постигли квалитет и ефикасност продуктвни људи не чекају на прави тајминг, они делају сами и не жале се на премореност, они су спремни да одраде ма који задатак и првентствено су забринути за напредак фирме.

Коментари / 0

Оставите коментар