Још једна пропала инвестиција Владе Српске

Републичка институција у колапсу. Геронтолошки центар ''Слатекс'' који припада општини Лакташи је у финансијској блокади, јер је рачун ове устнове блокиран.

Република Српска 21.07.2014 | 22:00
Још једна пропала инвестиција Владе Српске

Иако, се ради о републичкој институцији -  посла нема.
Још једна инвестиција Владе РС је готово, па  пропала. Радницима се дугује седам плата, а доприноси нису уплаћени од септембра прошле године.

''Тешко је стварно. Плата нема, ништа се не уплаћује а сви ми имамо кредите. Ситуација је претешка'', каже радник Геронтолошког центра ''Слатекс'',  Срђан Ђурић.

''Ја сам радник и уопште ме не интересује ко долази. Мене интересује само моја плата и доприноси', каже радник Биљана Маринковић.

Милан Пердув, који је в.д. директора ове установе од самог оснивања а, иначе, је у пензији не негира проблеме, али слијеже раменима. Позива центар за рехабилитацију др “Мирослав Зотовић” у помоћ, јер како каже, људи који чекају свој ред тамо, имају већ спреман кревет у Слатексу.

Све је почело оног момента када се подигао први кредит.

''Један велики проблем имамо у томе што никако нисмо могли да напунимо капацитет ми имамо 30 одсто, али су нам доспјели ануитети за враћање кредита то нисмо у стању сервисирати. Око 6, 5 милиона марака је кредит од ИРБ и Љубљанске банке'', рекао је за БН ТВ в.д. директора Геронтолошког центра ''Слатекс'' Милан Пердув.

О свему су проговорили и бивши радници. Један од њих је и Драшко Милинковић који је због непримања плата дао отказ прије четири мјесеца. Управа му је остала дужна три плате. Стрпљење му је при крају и најављује и тужбу против бившег послодавца. Милинковић је за нашу телевизију испричао да су у ''Слатекс'' обично долазили људи блиску врху власти. Каже, добро сејело и пило, али спорни су рачуни.

''Људи из Електрокрајине праве своје ручкове и журке. Напримјер, овдје у ресторану немамо фисклану касу. Сви ти ручкови плаћају се шефу ресторана. Касније иде вјероватно директору у руке'', каже бивши радник Геронтолошког центра ''Слатекс'', Драшко Милинковић.

Такве тврдње демантује руководство центра. Међутим, према фотографији која је у посједу БН ТВ несумњиво је да је директор близак са предсјеником РС.

''Ово што неко каже да су биле журке СНСД-а не пије воде'' -  одговара Пердув.

Предсједник Гранског синидката здравства РС упутио се на лице мјеста да види како ствари функционишу. Оно што је затекао – далеко је од доброг. Миленко Гранулић, тврди, да је вријеме да Влада почне испуњавати давно дата обећања.

''Штета да објекат овако зјапи празан. Очекујем од Владе као оснивача да покрене одређена питања и да ријеши овај проблем јер су евидентна велика кашњења плата и доприноса'', рекао је Гранулић.

Хоће ли и када Влада рјешити проблем, данас надлежни нису одговорили.
Министар Драган Богданић није одговарао на наше телефоснке позиве – а ни на допис који смо уредно послали у Министарство – одговора није било!

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

333

21.07.2014 20:42

Какав јадан синдикат.Ти предсједници синдиката да имају имало морала подносили би оставке а не вукли јадан народ за нос.Умјесто овог пензионера који води овај центар боље да су у директорску канцеларију поставили слику мајке Марије па би се бар мало постидјели те гузоње које долазе на крканлук.Питам се да ли уопсте овал нас предсједник буде са својом породицом кад стигне у сваку пору криминала да се увуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

21.07.2014 21:18

Сви оцеукују помоц владе,дрзаве итд,стара неписмена и неспособна марва засјела у фотеље а неда младима који несто знају и хоце да ураде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

22.07.2014 06:01

Још једна пропала инвестиција СНСД владе, а биће тога још више, ако будете гласали за Милокрада Лакташенка и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен75

22.07.2014 06:27

Све сто има везе са садасњом Владом је вец одавно пропало, на ивици смо, тако да ме ни ово не изненадјује! Досло је вријеме да се у РС десе промјене, да на власт додју способни људи и извуку нас из ових јада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

22.07.2014 08:23

Већ виђено, много пута сви пројекти које СНСД-ова Влада звучно најављује као успјешне, заврше у стечају и ликвидацији, због бахатости истих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорана БЛ

22.07.2014 09:25

Није ово пропала инвестиција за СНСД. Они су тамо јели и пили и доста. Јадан народ који је тамо радио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко упознат са ситуацијом

22.07.2014 16:00

Ево прице за Васковица. Провјерите да ли је пре 5-6 година једну од зграда из овог центра у Слатини Слободан Станковиц дао Влади Републике Српске као надокнаду за неплацене доприносе према дрзави. Провјерите да ли је урадјено реновирана вец реновирана зграда. Да ли се лијепио стиропор преко стиропора, а плоцице преко нових плоцица. Радове је изводио владин омиљени градјевинац Јариц, и његова Арагоста а заврсне радове Тининвест из Градиске. Провјерите како и колико се неко уградио у то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

22.07.2014 19:53

Шта је ту чудно. Њихова свака инвестиција је пропала. Треба ово што прије рушити. Срећом октобар је близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дахија

22.07.2014 20:29

Има ли и једна а да није!?

ОДГОВОРИТЕ