Грађани да поднесу писане примједбе о штети

Грађани поплављених подручја Бањалуке могу до четвртка, 24. јула, доставити писане поднеске - жалбе, сугестије и податке о штети Градској комисији за процјену штете од поплава.

Република Српска 21.07.2014 | 16:08
Грађани да поднесу писане примједбе о штети

"Писани поднесци морају бити достављени до овог датума, јер Комисија има законску обавезу да састави збирни извјештај и упути га Скупштини града Бањалука на разматрање, као и Влади Републике Српске", рекао је Срни предсједник Комисије за процјену штете од поплава Ненад Рачић.

Рачић је додао да Комисија до 12. августа мора предати елаборат Републичкој комисији за процјену штете ради донаторских средстава, а у међувремену он мора бити усвојен на сједници градског парламента.У Бањалуци су током мајских поплава под водом била 2.553 домаћинства.

Према прелиминарним подацима Комисије за процјену штете проузроковане поплавом, штета на 2.553 индивидуална објеката процијењена је на око 50 милиона КМ, на 322 привредна субјекта око 49 милиона КМ, а на 350 пољопривредних газдинстава око милион КМ.

"Имајући у виду и штету на инфраструктурним објектима у висини око 20 милиона КМ, укупна штета од поплава и клизишта могла би да износи око 120 милиона КМ", наводи се у информацији о предузетим активностима на спречавању и отклањању посљедица поплаве на подручју града Бањалука у мају 2014. са приједлогом мјера која је усвојена на сједници градског парламента 17. јула. 

Коментари / 0

Оставите коментар