Како би било радити три радна дана недељно?

Мексички магнат у сектору телекомуникација и други најбогатији човек на свету Карлос Слим предложио је радикалну промену у начину рада, према којој би људи радили само три дана у недељи.

Занимљивости 20.07.2014 | 13:37
Како би било радити три радна дана недељно?

- Радећи три дана недељно, имали бисмо више времена за опуштање и за квалитетнији живот. Четири слободна дана недељно би значило осмишљавање нових активности за разоноду и трошење времена - рекао је Слим на пословној конференцији у Парагвају, а пренео часопис Тајм.

Тај предлог има и једну зачкољицу: ако би радна недеља трајала краће, касније бисмо одлазили у пензију, па би се, уместо са 50 или 60 година, пензионисали тек са
70 или 75 година, рекао је 74-годишњи милијардер и филантроп.

Слим је извршни директор телекомуникационе компаније “Телмекс”, која је недавно увела уговор о раду према којем би радници који почну да раде пре 20. године одлазили у пензију пре него што напуне 50, са опцијом да наставе да раде и после тога уз пуну плату и радну недељу од четири дана.

Богатство Карлоса Слима се, према часопису “Форбс”, процењује на више од 80 милијарди долара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дахија

22.07.2014 21:35

Хе открио топлу воду.Мозе он да не ради ни један дан кад има оних који морају радити и осми дан у недељи а да би зарадили пензију ако до тада остану зиви морају поцети радити и прије него сто се роде.

ОДГОВОРИТЕ