Милионска улагања у Невесиње

У општини Невесиње у посљедњих годину дана реализацијом више капиталних и других пројеката, које је финансијски подржала Влада Републике Српске, отворено је на десетине радних мјеста, а улагања у развој ове општине биће настављена и у наредном периоду, рекао је начелник општине Момчило Шиљеговић.

Република Српска 20.07.2014 | 13:22
Милионска улагања у Невесиње

Он је је подсјетио да је прије неколико мјесеци отворена Фабрика прехрамбених производа "Свислајон" у којој је запослено седамдесетак радника, те да ће у наредна два мјесеца бити отворена нова болница,
једна од најсавременијих у Републици Српској - задужбина Михајла Лабала који је прије смрти у изградњу објекта уложио више од 10 милиона марака, а која је завршена захваљујући ангажовању предсједника
Републике Српске Милорада Додика.

"За завршетак грађевинских радова болнице из добити 'Електропривреде' уложено је око 500.000 КМ тако да очекујемо да ће ускоро почети са радом ова савремена установа у којој ће, са невесињским, радити
најеминентнији љекари из Београда", рекао је Шиљеговић.

Као пројекат од изузетног значаја за Невесиње, а чија је реализација у току, Шиљеговић је навео "Горње хоризонте", напомињући да су у току радови на приступним путевима и водоводу, те да је недавно завршена прва фаза водовода према селу Крекови.

"За петнаестак дана потписаћемо уговор за наставак тих радова", каже Шиљеговић и додаје да приликом захтјева за поједине потребе општине имају пуно разумијевање надлежних министарстава.

Он је истакао да општина Невесиње у складу са буџетским средствима настоји да улаже у развој ове мале општине и ради на стварању услова за останак младих на овом подручју.

Након скоро двије деценије, у Основној школи "Ристо Пророковић" у току је реконструкција учионица, те уградња система централног гријања, тако да ће у новој школској годни бити створени много бољи услови за рад.

Претходно је на школском објекту урађена санација крова и замјена улазних врата, за шта је Влада Републике Српске обезбиједила 71.000 КМ, након чега је Влада Јапана обезбиједила 93.000 евра за пројекат реконструкције учионица и гријање.

Становници Невесиња кажу да толико инвестиција није било у посљедњих 30 година и надају се да ће тренд улагања у ову херцеговачку општину бити настављен.

 

Коментари / 0

Оставите коментар