Невиђена пљачка здравственог система

Актуелна власт понаша се бесрамно према пензинерима у Републици Српској, истакли су  на Јавној трибини на Палама представници СДС-а и Партије уједињених пензионера.

Република Српска 19.07.2014 | 21:39
Невиђена пљачка здравственог система

,,Отварање истраге против бившег министра здравста Републике Српске, а садашњег амбасадора БиХ у Србији Ранка Шкрбића показује колико је актуелна власт бахата, јер је он под заштитом врха СНСД-а оштетио здравствени систем за десетине милиона марака’’, каже посланик СДС у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић и додаје:

,,Имате бескрупулозну пљачку здравственог система коју највећим дијелом плаћају пензинери. Плаћају скупе партиципације за сваки преглед и прескупе лијекове. СДС гарантује да након октобра више неће бити партиципације за пензионере и неће мјесецима чекати здравствене прегледе. Пензионери су читав живот плаћали здравствено осигурање и сада кад им је то осигурање најпотребније вријеме је да им држава то обезбједи".

,,СДС је одлучио да у наредном периду преузме одговорност за пензионерску популацију у Српско’’, каже Вукота Говедарица посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске и додаје да је то велика одговорност, јер у Републици Срспкој у прошлом мјесецу било је 7 хиљада пензинера више него запосланих, а Фонд ПИО је морао да се задужи и код Владе и кроз комерцијалне кредите да би исплатио пензије.

,,СДС-у је јасно са кавим се проблемом суочава. Неопходно је Фонд санирати од дугорочних и краткорочних задижења, урадити социјалну карту и помоћи оним пензионерима који живе на рубу егзистенције'’, каже Говедарица.

Илија Стеванчевић предсједник Партије удружених пензионера рекао је окупљеним на Јавној трибину на Палама да се мора обезбиједити редовност исплате пензија и редовно усклађивање са платама.

,,Не тражимо ничије мрвице и повећање пензија за 2-3% као што је то учинила актуелна власт. Да су од 2005. године од када су на власти редовно услађивали пензије са платама сада би наше пензије биле веће за 26%'', истиче Стеванчевић.

Из Партије уједињених пензинера поручују да су годима вјеровали у обећања владајуће коалиције а оних су их изиграли.

,,Не да нису могли, него нису хтјели да поведу рачуна о пензинерима и због тога смо одлучили да се удружимо са СДС-ом, који је понудио конкретан и реалан план за побољшање нашег статуса’’, каже Стеванчевић.


(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

лик

19.07.2014 19:47

Невероватно како неки људи и зене могу гледати у оци и обецавати немогуце и лагати људе за само ону проклету фотељу.па то је невјероватно

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

19.07.2014 19:54

Господо из СДС-а немојте да ово после октобра буде само празна прица. кад преузмете власт све изведите пред лице правде од додика па на даље осудите их и вратите оно сто су узели па да зивимо нормалним зивотом.нек врате паре нецемо ми ниста имати од тога ако само заврсе у затвору то це бити само додатни тросак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

супер марио

19.07.2014 19:58

дубиоза колектив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навлакуса

19.07.2014 19:59

Па докле, ко це бити ослободјен партиципације??? Људи моји да фонд има одакле да пуни резерве не би било партиципација, ал данас у земљи у којој нико не ради партиципација је нузно зло које колико толико помазе да се систем одрзава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владика

19.07.2014 20:20

Кад је најтеже па и у економији ту је СДС поново спаситељ.Пензионери гласајте за СДС,доста је понижавања вашег од СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

19.07.2014 20:21

Не знам ста је вама из СДС ви упорни да спасите РС и криминалце стрпате у затвор а народ то не зели. Народ хоце да га пљацкају и понизавају народ воли да буде малтретиран, неце нико промјене ова власт је власт какву заслузујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рацуница

19.07.2014 21:01

Кад се прерацуна, партиципација пензионера је до 20 милиона КМ на годисњем нивоу. Таман колико је Скрбиц покрао.У праву је Пандуревицка.Ми плацамо њихов лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Север

19.07.2014 21:12

Добар наслов, невидена пљацка. Баја, Скрбо, Спиро, невидљиви јос само треба потерницу расписати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Марковић

20.07.2014 05:24

Само се надам да ће СДС испунити своја обећања и обрачунати се са криминалом послије избора и сву банду стрпати у затворе. Вријеме је да Додик и банда плате за своја недјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

20.07.2014 07:01

Напред господо из СДС-а. Само главу горе, имате подршку од пензионера и са других регија. Само да уништимо криминалну багру, да прогледамо, да може кум куму ићи на славу, у сватове, на кафицу, јер код бандита не смије се дружити ако ниси истог мишљења као и они - црвени. Надам се да ћемо побиједити. Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дајте

20.07.2014 07:08

Шкрбић је један прави човјек ви из СДС само без везе нападате људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акан

20.07.2014 08:00

Ви сте своје одсвирали у у дуру и у молу а тај Стеванчеић који са вама сједи доволњо говори о вашој "свијетлој" будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тихи

20.07.2014 09:24

Ма о чем тај Стеванчевић прича,па до јуче је сједио у клупама владајучих странака и гласао за наметнуте законе.А његов ријечник и начин изражавања посебна је прича.Е коме ће он бити узор.

ОДГОВОРИТЕ