ФИФА признала: Судија избацио БиХ са СП!

Сумирајући утиске са шампионата планете одржаног у Бразилу, ФИФА је похвалила учинак арбитара али притом и признала да је управо због судијских грешака репрезентација Босне и Херцеговине морала прерано кући.

Фудбал 19.07.2014 | 14:18
ФИФА признала: Судија избацио БиХ са СП!

Како преноси "Марка", ФИФА је у анализи судијских одлука и понашања укупан рад "људи у црном" оценила као "врло задовољавајућ".

"Желели смо да све прође без скандала и, изнад свега, да ниједна репрезентација не буде послата кући због судијске грешке, што су арбитри и успели да остваре, са изузетком Босне", наводи се у тој анализи.

Босна и Херцеговина је, подсетимо, најпре изгубила од Аргентине са 2:1, а онда у директном окршају са Нигеријом за пласман у другу рунду - изгубила са 1:0. Тада је новозеландски судија Питар О'Лири поништио чист гол Едина Џека, наводно је снимљен и како се заједно са Нигеријцима радује после меча, због чега је полиција морала да преиспита претње смрћу које су му упућене.

Ипак, не постоје докази да је О'Лири грешио намерно на штету "змајева" селектора Сафета Сушића, којима потом победа од 3:1 над Ираном није била довољна да прођу у осмину финала, јер су даље отишли Аргентина и Нигерија.

ФИФА је у својој анализи похвалила што се, због кратког трајања турнира а великог броја утакмица, успешно смањио број јавних опомена, "у чему је допринео и ауторитет судија, али и коришћење спреја код прекида". Као најбољи арбитри на шампионату оцењени су Куиперс, Веласко Карбаљо, Вера, Гасамо, Ериксон и Рићи. Оцене нису биле јавне, а било би баш занимљиво видети шта је то добио О'Лири.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ацо

19.07.2014 12:27

Па то је и слијепац видио још онај минут. Нек их је срамота.

ОДГОВОРИТЕ