За Муриња готов прелазни рок

Менаџер Челсија Жозе Мурињо истакао је да је задовољан урађеним послом у прелазном року, те да је за њега тај период завршен.

Фудбал 19.07.2014 | 13:32
За Муриња готов прелазни рок

Нови фудбалери на Стамфорд Бриџу су Сеск Фабрегас, Марио Пашалић, Дијего Коста и Фелипе Луис, док су екипу напустили Давид Луиз, Демба Ба, Ешли Кол, Франк Лампард...

Португалац је поред рекапитулације трансфера говорио и о Сеску Фабрегасу, Џеку Вилширу, али и о вероватно највећем конкуренту у следећој сезони, менаџеру Манчестер Јунајтеда Лују ван Галу.

“Прелазни рок је за нас завршен, званичан крај је 31. августа, али је за нас то 19. јул. Клуб је урадио фантастичан посао, у рекордном року, знали смо мете, знали смо које играче желимо и успоставили смо превогоре са клубовима у право време“, рекао је Мурињо.

Прва жеља Челсија у прелазном року био је Сеск Фабрегас. Некадашњи капитен Арсенала је постао вишак у Барселони, а упркос најавама да би могао да се врати у редове “Тобџија“, стигао је у другу страну Лондона.

“Сеск је желео да дође код нас, није имао Арсенал у плановима. Наш разговор је трајао 20 минута, био је лак посао убедити га да потпише уговор са Челсијем“, додао је Мурињо.

Енглески медији су после дебакла на Мундијалу у Бразилу данима писали о активностима Џека Вилшира и Џоа Харта, који су се одмарали у Сједињеним Државама уз цигарете и алкохол.

“Милиони гледају шта фудбалери раде, нисам специјалиста за ту област, али ако фудбалер конзумира једну цигарету или цигару док је са пријатељима на одмору онда то не може да утиче на његову игру, јер није у тренажном процесу. То је више социјални него физички проблем, то гледају и деца“, објаснио је Мурињо.

Поред већ стаднардног ривалства са Арсеном Венгером, Португалац је на путу да оствари још једно, са новим менаџером Манчестер Јунајтеда Лујом ван Галом.

“Слушао сам његову конференцију за медије, То је Луј кога ја познајем, искрен, прагматичан. Рекао је чињенице, Јунајтед је испао из најбоље четири екипе у Премијер лиги и обећао да ће урадити све како би то променио“, закључио је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар