Саслушани челници ЦЗ и новинари

Двадесетак особа, међу којима челници добојске Цивилне заштите (ЦЗ), али и поједини новинари саслушани су у ЦЈБ Добој у склопу истраге која се води у вези с мајским поплавама, а све активности спроводи Управа Криминалистичке полиције МУП-а РС.

Република Српска 18.07.2014 | 20:55
Саслушани челници ЦЗ и новинари

"Те активности се спроводе на територији читаве РС, не само на подручју Добоја и осталих општина које су биле поплављене. Ја о неким детаљима у овом моменту заиста не бих могао говорити, јер је у току даљи рад", каже Мирослав Милојевић, начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој.

Шта се прије, током и након поплава дешавало у Добоју, те које су активности провели тих дана у добојској полицији, наведено је у детаљном извјештају који је достављен МУП-у РС.

"Свакако да ће неко цијенити и тај извјештај у смислу утврђивања стварних околности, шта се дешавало, прије свега, у граду Добоју", казао је Горан Ђурковић, начелник ЦЈБ Добој, на конференцији за новинаре, на којој су представљени резултати рада ЦЈБ Добој у протеклих шест мјесеци.

Ко је одговоран за поплаве не знамо, али ко год да је тешко да ће одговарати што су наше куће потопљене, сматрају мјештани неколико добојских насеља која су највише страдала током поплава.

"Као обичан грађанин не могу знати ко је одговоран, имају институције, људи који то раде, који су за то задужени, нисам компетентан да о томе говорим. Могло се можда мало боље урадити, да не буде штете на стварима, да људи извуку. Вјероватно неко треба да одговара", сматра Предраг Тодоровић из насеља Вила.

Његов комшија Здравко Кнезевић, чија се кућа налази у близини корита ријеке Босне, сматра да су одговорни сви који су задужени за одржавање корита и нивоа ријека.

"Ја сам овдје 50 година, нико никада није ударио колац поред Босне да нешто заштити, а камоли да је неке насипе урадио или нешто, значи тако не иде. Ко ће одговарати?! Нико, као и досад", казе Кнезевић.

"Кога ћу теретити да је одговоран, немам кога?! То је било боже сачувај! Обрен (Петровић, градоначелник Добоја) се сакрио, отишао у Липац, као фол био у Добоју, а нас пустио да цркавамо",

кроз сузе је казао Саша Б. из приградског насеља Усора, тврдећи да у ноћи 14. на 15. мај, када је вода продирала у ово насеље, нико ништа није радио, нити је насипао одбрану, а мјештани су умиривани увјеравањем да ће сваког часа бити попуњаван насип, а њих поплавило до пола кућа.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар