Физички обрачун Будимира Станковића

Додиков кум Будимир Станковић је физички насрнуо на Мирослава Четића у башти хотела Босна, пријетећи му да ће му сломити кичму уколико га "још једном спомене". Будимир-Будо Станковић, бизнисмен и предсједник ИО ОО СНСД Лакташи, близак пријатељ и кум лидера СНСД-а и предсједника Републике Српске, Милорада Додика, данас око 13 часова физички је напао Мирослава Четића, шефа Подручне јединице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС у Приједору.

Република Српска 19.07.2014 | 21:01
Физички обрачун Будимира Станковића

Напад се догодио око 13 часова у башти бањалучког хотела Босна, док је Четић чекао на састанак са својим адвокатом.

Станковић, који је и предсједник УО приједорске Тргопродаје, је ударио песницом Четића, пријетећи му да да ће му "сломити кичму".

-Је*аћу матер и теби и твом адвокату Јефти Јанковићу, ако ме још једном споменеш. Сломићу ти кичму у Приједору, запријетио је Станковић, док је његов возач држао Четића за руку.

Нападом усред бијела дана у башти хотела били су згрожени гости, који нису жељели да коментаришу овај догађај. На лице мјеста изашла су двојица полицајаца ЦЈБ Бањалука, који су сачинили записник.

Четић каже да је запрепаштен оваквим понашањем Будимира Станковића, за којег је знао од раније да вуче конце из сјене у РУГИПП-у, али никада није очекивао овакву реакцију.

-Читав дисциплински поступак који се води против мене је монтиран, неоснован и незаконит, а све због тога што сам одбио да прекршим закон и избришем забиљежбу извршења над имовином Тргопродаје, каже Четић.

Будимир Станковић, који је сувласник Тргопродаје, али слови за неформалног газду у Геодатској управи, Четића прогони већ пуних 14 мјесеци. Све због тога што је одбио да као шеф Подручне јединице РУГИПП-а у Приједору, незаконито избрише забиљежбу извршења на објектима приједорске Тргопродаје, због кредита који није враћен.

Против дипломираног правника Мирослава Четића покренут је дисциплински поступак у вријеме када је вд директора Геодетске управе био Младен Ковачевић, а све због, како тврде Четић и његов адвокат Јефто Јанковић, притисака Будимира Станковића. Ковачевић је 30. јануара ове године вратио Четића на посао, али га је новопостављени директор Милош Комљеновић својим рјешењем од 24.
фебруара поново удаљио с радног мјеста, под изговором да се против њега води дисциплински поступак.

Против Мирослава Четића се у Геодетској управи води незаконит дисиплински поступак пуних 14 мјесеци.

А дисциплински поступак је фарса која се отеже дуже од годину дана. Поступак је вођен мимо свих процедура, јер је Четић до сада добио шест одлука Одбора за жалбе у своју корист, као и три одлуке омбудсмана за људска права БиХ. Упркос свему, утицај Буде Станковића је био јачи, па је дисциплински поступак због наводног спавања на радном мјесту настављен.

Посебан куриозитет представља чињеница да је претходна дисциплинска комисија, која је доносила одлуке у корист Четића и радила по закону, распуштена и именована нова на чијем је челу Драган Ђерић. Такође, као један од доказа крајње корумпираности, непотизма и криминала у Геодетској управи, јесте податак да у првостепеном и другостепеном поступку против Четића одлучују кћерке Радмиле Ђуђић, која је по налогу Буде Станковића постављена за шефа Подручне јединице РУГИПП-а у Приједору. Једна од њих ради у управи РУГИПП-а у Бањалуци, а друга у ПЈ Приједор.

Све је кренуло низбрдо када је бивши директор Геодетске управе Тихомир Глигорић активирао мјеницу Тргопродаје на 1,5 милиона КМ, након што се Геодетска управа није могла укњижити као власник пословног простора у Приједору, који је тој институцији продао управо Будимир Станковић.

Глигорић је покренуо процедуру за раскид уговора и враћање аванса. Након тога Глигорић је експресно смијењен, а Станковић је у међувремену изгубио судски спор против Љубомира Гладовића, власника 24% капитала Тргопродаје, којег је Будо Станковић потпуно искључио из управљања предузећем.

Глигорић је експресно смијењен након што је активирао мјеницу Тргопродаје од 1,5 милиона КМ
Дио власништва Тргопродаје над тридесетак пословних простора у Приједору оспорио је и градоначелник Приједора Марко Павић. Наводно, актуелна шефица ПЈ РУГИПП Приједор Радмила Ђуђић је обећала Станковићу да ће му по Закону о приватизацији, Члану 8.а, омогућити да добије рјешења за све пословне просторе Тргопродаје, а на штету Града Приједора.

Забиљежба извршења над имовином Тргопродаје данас спречава Будимира Станковића да препрода имовину предузећа, прије него што је преузме Љубомир Гладовић против којег је изгубио судски спор око власништва над Тргопродајом. То је и један од основних разлога што атакује на све оне који га спречавају у брисању трагова његовог претхопдног криминала у Тргопродаји.

Колике су размјере криминала у Геодетској управи и колики је утицај Будимира Станковиће, потврђује и чињеница да се директори ове институције након Тихомира Глигорића смјењују као на траци.

Када Младен Ковачевић више није испуњавао Станковићеве налоге, расписан је конкурс и на његово мјесто изабран као вд. директора  Милош Комљеновић из Лакташа, иако није испуњавао потребне услове. Упркос свему, а на захтјев Будимира Станковића и уз благослов премијерке Жељке Цвијановић, која, очито,  слијепо проводи налоге свог партијског шефа Милорада Додика, Милош Комљеновић је данас на сједници Владе РС и званично потврђен за директора Геодетске управе.

БН ТВ / Истинито

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

Никола_Лакташи

18.07.2014 18:34

Из године у годину се наставља бахато понашање Станковића. До кад ће полиција ово прећутати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово ДЕРВ

18.07.2014 18:35

Ко тебе каменом ти њега каменчином, ове дивљаке из СНСД-а треба све у радне логоре док се не испамете и не отплате све што су покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо мг

18.07.2014 18:35

ти нам људи воде дрзаву,па ко те је науцио култури!!Треба да те је срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша Бањалука

18.07.2014 18:39

Све покрали и уништили и још ни у кафану не могу да сједнем, а да неку глупост ( да се не изразим другачије) не направе. Губе компас, не знају више на који начин да сакрију лажи и преваре, ето до чега нас је Додик са својим кумовима довео, а неће моћи више овако јер су " борба против корупције и "санадеризација" процеси који сазријевају у РС и које нико не може зауставити."

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

18.07.2014 18:39

Ко це добити тендер за прављење затвора за "елиту"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

18.07.2014 18:44

Мафија има своју дрзаву! Јединствен слуцај у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОГ

18.07.2014 18:47

Нормално, кад зна да це кум, и Јовициц то средити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

18.07.2014 18:48

Удри га Будо ко мојом руком ја стојим иза тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

збригајззз

18.07.2014 18:49

Требао је он њега изударати јос,познато је колико пара је Цетиц по Приједору узимао од људи док је био Сеф подруцне јединице....

ОДГОВОРИТЕ
Name

цг

18.07.2014 18:51

Људи селимо из рс до октобра инаце како су кренули неце имст ко кога закопати.Паника то је као кад мису једном допустис да буде лав никад висе немозес да га убедис да је био мис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко рогатица

18.07.2014 18:53

Људи паѕите се, опасно је када режим схвати да губи изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

18.07.2014 18:55

Почели и тући, сила Бога не моли, страшно, вјерујем да ће народ бити довољно паметан да вас казни у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бусац123

18.07.2014 19:01

Није ни цудо кад мисле да им не мозе нико ниста. Све до једном. Овај месар Станковиц је окорјели устаса, сто се мозе видјети и по споменику који је откривен у Трну. Облик коцке и то од црвеног мермера, могао је јос и У да стави па да се борци окрену у гробу. Срамота! Споменик српским борцима да подсјеца на црвену коцку саховнице, а месар је био главни до баје за изградњу. Буди Бог с нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.07.2014 19:12

Гард је заузет. Борба це бити зестока. Нико не воли поразе, а ови Додикови су навикли да побједјују без борбе, али то је досад било, сад их неце спасити ни Ел Нињо ни торнадо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

си си

18.07.2014 19:14

"с ким си - такав си."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеј Гламочани

18.07.2014 19:15

Сва срећа да овај човјек бивши шеф у Геодетској управи није претучен касније од стране бившег инспектора Синише Карановића који је у добрим односима са Будимиром Станковићем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса Лактаси

18.07.2014 19:16

Страсно је ста се десава у насој републици! За ово се нисмо борили! Октобар је све близе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја Рале

18.07.2014 19:19

Типицна политика мафијаса из СНСД-а кад им сеф напада новинаре и прјети истима да це им ј... матер, ста друго оцекивати од низерангиране бораније као сто је овај? Али октобар је јако близу па цемо онда видјети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа Дјурдјо

18.07.2014 19:27

Долази време ЦОРКЕ реце Сојиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

18.07.2014 19:54

Само се питам како би полиција поступила да је физицки нападнут препостени кум Милорада Додика или било ко из СНСДа?Дали би Додикова полиција хапсила или правили записнике које је вјероватно успут бацили у контејнер по наредби министра или директора полиције?Замислите да било ко осамари Додика,Цвијановицку,Спирица,Радмановица... или некога од њихових цланова породице како би се понасала њихова полиција а како би се провео насилник?У Српској постоје два закона један за повластене мафијасе и насилнике блиске власти а други за постен народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

18.07.2014 20:13

Ово је трула држава, овдје ништа више није вриједно ничега. Нама ни господ Бог не може помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвер

18.07.2014 20:13

По фаци се види да је неки зесци буздован

ОДГОВОРИТЕ
Name

бато

18.07.2014 20:32

Јој, нек си га убио боксом треба њих дерати редом. Досао лола у Бања Луку да узима паре са Јанковицем и ту да пркоси.... удри багру Будо краљу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

боксер

18.07.2014 20:38

Додји Будо па мене нападни ако имас м..а? Лопузо белосветска

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

18.07.2014 20:51

Сви копирају додика само волијо бих да видим како цесе понасат послије избора кад изгубе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

18.07.2014 21:31

Шта је ово, сви бизнисмени РС-а су месари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган нови град

18.07.2014 21:34

Они нису нормални накрали се па им није доста сад поцињу и туци али јос мала октобар па затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли краја?

18.07.2014 21:41

Господе Бозе,молим ти се,подари им памети,помози им.

ОДГОВОРИТЕ
Name

либерал

18.07.2014 21:48

Ово није класицна мафија. Они иза себе имају најмање 100000 припадника секте који су на неки нацин фиктивно ухљебл јени од тзв дрзаве која се бјесомуцно задузује да подмири све те тролове. Бојим се да це се српско питање у бих рјесавати екстремним насиљем медју градјанима РС-а.Сваки други језик је овдје неразумљив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

18.07.2014 22:07

Забиљезба спора је од Балкан Инвестмент банке (сада Банка Српске),и уписана је незаконито.Цетиц је за скидање исте тразио пословни простор,и добио је батине.Станковиц је овај пут у праву.На крају крајева,да није,зар је њему проблем са том банком средити све за 5 минута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ца ца

18.07.2014 22:36

Сви из СНСД су исти лопови.Има ли у овој дрзави довољно паметних људи да у октобру не поновимо исту греску као и досад? Надајмо се томе инаце цемо сви ми бити зртве "ових"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грба

18.07.2014 22:42

Откуд је знао Будимир Станковић да овај човјек има састанак са адвокатом Јанковићем у 13.00.УДБА и даље прислушкује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

19.07.2014 04:35

Банда црвена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

19.07.2014 05:29

Какав октобар, све остаје исто - само се ви играјте са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

буздован

19.07.2014 05:32

Па све он то ради за свог правог газду, свог кума који је поклопац сваком лонцу у криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грба

19.07.2014 05:44

Погледајте оног момка десно на фотографији што му пише 1976 на мајици. Све буздован до буздована.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

19.07.2014 07:49

Ово је највећа лоповчина у Приједору... Знају те Приједорчани веома добро! Што не казеш како си прије смјене имао своје "тарифе за странке"!? Срам те било! Оскара за глуму и причу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акан

19.07.2014 08:11

Погледај само понашање надрканог к...а на овом видеу док недгледа,управља ,наређује како ће се поставити овај вијенац на споменик. Не треба бити психолог ни психијатар да видиш о каквом се осионом,надрканом психопати ради . И за шта људи изгидоше и коме државу створише !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

19.07.2014 08:40

Треба овакав блесав народ тући, само напријед мајстори!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миламила

19.07.2014 11:30

Четићу ако си ти другачији од Б. Станковића, како си онда уопште радио све до прије 10 мјесеци. Значи да си подмазан добро маркама као и сви, а ако си узео и једну марку мита од јадног народа не заслужујеш ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

буда 2

19.07.2014 12:01

Шта сте навалили на човјека, какав затвор, човјек је угледни бизнисмен и гради Републику Српску то вама смета. Ајте молим вас, ови који су за затвора нека успут напишу шта су у животу радили и урадили, па да видимо. Неме свако у овој земљи са четири разреда основне школе ходати унаоколо и викати затвор, затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

19.07.2014 14:23

Устајте, ви земаљско робље, Сви сужњи које мори глад! Неправди разум сад се свети, Тутњи већ и село и град. Нек тиранство сруши наша снага, Безбројно робље, сад устај! Нек свијету старом нема трага, Свој биједи сутра бит ће крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле будимир

19.07.2014 14:47

Блићи се Милин крај владавине, постаје све нервознији и он и његови сателити, ускоро ће и ћорка, а имовина народу,

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадни борац РС

19.07.2014 19:02

Туку се лоповчине губе тло под ногама.Али биће насиља још њихово малоумље ће владати док снага не попизди. Ј О Ш М А Л О ИЗБИЈТЕ СЕ ЛОПУРДЕ!!!!!!!! Ј О Ш М А Л О !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бв

19.07.2014 20:44

е свака цаст миле ово свједоци колики си цовјек пола рс су ти кумови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

20.07.2014 07:53

Хоће му се, може му се. Али до кад ће народ трпети ове силеџије и пљачкаше? Све неписмени направили приватну државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

20.07.2014 11:15

Кад видис фацу од овог мајмуна(зао ми мајмуна они су добре зивотињке)треба му у октобру ј...м... и њему и куму и свој багри,зар је могуце да овакви насилници и дивљаци јос постоје ,неписмене буздовацине неотесани балвани,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха Ха

20.07.2014 11:42

Па добро смо ми и зиви, какви нам воде дрзаву. Бозе ме помози од оваквих... Ма боље да пресутим, овакви нису вриједни било каквог поредјења, довољно га је само погледати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

20.07.2014 14:42

Сацекајте ви говорите октобар, смијена јос мало, Додик у цузи а јос није ни поцела предизборна кампања. Ви цете пасти, Додик само казе "Заувјек Српска" а вама срце јако куца од узбудјења. Народе реално би било маните се супљих прица о Додику и СНСД-у јер нисте способни скинути их. Треба имати свој став и јос несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

20.07.2014 16:41

ПАВИЋ НАВОДНО ОСПОРИО. ПАВИЋ ГДЈЕ НЕМА ТАЛА ОН ТО ОДМАХ ОСПОРАВА, АЛИ НИЈЕ ОСПОРИО ЗЕМЉУ И ЗГРАДУ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ У ПРИЈЕДОРУ, ТО ЈЕ ЊЕГОВО И ШКРБИЋЕВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

20.07.2014 18:05

Довољно је само погледати видео и видјети о каквој се сировини ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

20.07.2014 18:06

Да ли је могуце да овај цовјек управља са Милорадом Додик?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

20.07.2014 18:07

Стварно цовјек превисе сирово изгледа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

20.07.2014 18:08

Људи ови су нас висе окупирали него својевремено Турци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос БЛ

20.07.2014 18:09

Замисли ти те силе која са возацем у сред бијела дана у басти хотела Босна придје и удари цовјека!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

20.07.2014 18:09

И гдје је тај записник полиције?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕНИТ

20.07.2014 21:26

ПА САМО ДВА ДАНА ПРИЈЕ ТОГ ДОГАЂАЈА АДВОКАТ ЈАНКОВИЋ ЈЕ ПРАЋЕН СА СВОЈИМ КЛИЈЕНТОМ ПО ГРАДУ ОД ЉУДИ БАЊАЛУЧКОГ УДБАША СРЕТЕ АНИЧИЋА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

20.07.2014 22:02

И птице на грани висе знају за криминал Додика и његових кумова, браце, пријатеља. Како је само залосно као појединац и обицан цовјек гледати у ово бахацење и исмијавање нас нормалних и постених људи. Треба ову банду скинути са власти па нек додју и неки други бандити јер мислим да је комплет политицка ситуација код нас корумпирана, али ови из снсд-а ста раде то није нормално. Само да их скинемо са власти похапсит це их све кроз 5 дана. Вуцицу додји код нас заведи реда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

21.07.2014 03:25

Па кад је све тако , мислим на сва дешавања и коментаре , што не кренеш народе силом на такве ...појединац не може ништа, нема везе колико има лове... само лапрдање...па исто то сте причали за СДС и ПДП 2005 год. Изборите се за своја права..нпр. генерални штрајк и демонстрације, али Баја је паметан па ухљебио у институције и државне фирме барем 30% популације и то су сигурни гласачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

21.07.2014 12:10

Онај грмаљ у "Легенд" мајици је права фаца што много обећава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

21.07.2014 13:33

ОВАЈ ГРМАЉ ДО ЖАЛОСНЕ СОВЕ ЈЕ ИЗ ТОМАШИЦЕ А ИНАЧЕ БУДУН ПРИЈАТЕЉ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отац

21.07.2014 14:02

Само узвратити ударац таквим не знам како да назовем такве људе и гдје да их сврстам,хвала Богу мрака има доста само узврацањем ударца се мозе несто цутити или у полицију ици то вам је исто...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

21.07.2014 18:04

Само ви наставите једни против других, али незнам дали врх у Влади размишља о младим генерацијама који дорастају од сиромашнијих породица а нису уз врх власти. Ово не води ничему што би се могло назвати добрим у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАДИКА

21.07.2014 18:11

Дођи мени на мегдан у Гацко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

21.07.2014 19:08

па људи ако ови падну у октобру мислим да има разлога а и основа да се похапси цијела ова гарнитура владајуцих политицара а и директора јавних предузеца јер како це оправдати имовину коју су стекли у овом периоду. Кукала нам мајка ста ми јос не знамо а они су радили.....

ОДГОВОРИТЕ