Пиво не ствара већ скида стомак

За вишак који не може да избегне сваки други мушкарац, одговорне су друге навике, а не испијања пива - показује истраживање. Стручњаци су чак открили да је ово пиће ефикасно у губитку сувишних килограма. 

Занимљивости 18.07.2014 | 10:02
Пиво не ствара већ скида стомак

Ако сте омиљено пиће од хмеља најчешће кривили за “пивски стомак”, можда би требало да потражите новог кривца. За вишак који не може да избегне сваки други мушкарац, одговорне су друге навике, а не испијања пива - показује истраживање објављено у часопису Мен’с Хелт. Стручњаци су чак открили да је ово пиће ефикасно у губитку сувишних килограма.

- Конзумирање пива побољшава рад жучи, чиме се брже избацују масти.

Пошто садржи много влакана, две чаше овог алкохолног напитка ће омогућити да се мушкарци много дуже осећају ситим - каже доктор Стивен Домениг, управник Медицинског центра у Аустрији. Стручњаци су открили и да силицијум којим је пиво богато, смањује унос алуминијума у систем за варење. Тако се успорава накупљање метала у организму и мозгу, што је важна ставка у борби против Алцхајмерове болести.

Све “умерене пивопије” могу да рачунају да су у великој предности у односу на оне који не пију ово пиће и када је реч о шансама за срчана обољења.

Коментари / 0

Оставите коментар