Израел почео копнену офанзиву у Гази

Израел је саопштио данас да је један војник погинуо, а двојица рањена током копнене офанзиве у Гази, која је почела синоћ. Ово је прва жртва међу припадницима израелских оружаних снага од покретања ове акције.

Свијет 18.07.2014 | 09:19
Израел почео копнену офанзиву у Гази

Палестински здравствени званичници саопштили су да је 11 Палестинаца погинуло у Гази. Нема прецизнијих података о томе колико жртава су били борци.

Копнена офназива покренута је послије десетодневних ваздушних удара и бомбардовања Газе са мора. Овом акцијом нису заустављени ракетни напади милитаната на Израел, због чега је интервенција појачана.

Израел је саопштио да ће копнена акција бити ограничена и усмјерена на тунеле које користе милитанти. Напоменуто је да циљ није обарање исламистичке групе Хамас са власти у Гази.

Експлозије су одјекнуле рано јутрос у Гази, а становници ове палестинске енклаве кажу да су видјели мањи број израелских тенкова који су прешли границу са Израелом.

Становници Газе и медицински званичници рекли су да се догодило снажно гранатирање дуж источне границе, од јужног града Рафе према сјеверном дијелу појаса.

Ракете су полетјеле из Газе према јужним израелским градовима Ашдод и Ашкелон. На телевизијским снимцима приказано је како израелска противракетна одбрана погађа пројектиле, а није било извјештаја о жртвама.

Канцеларија премијера Бењамина Нетањахуа саопштила је касно синоћ да је издато наређење за уништавање тунела које милитанти користе за инфилтрацију у Израел и нападе.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ДПС

18.07.2014 08:31

Највећа грешка Израела од почетка сукоба. Видјећемо резултате у наредних седам дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

18.07.2014 08:46

Ахмединеџад је био у праву...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

18.07.2014 09:50

Неће Израелци допустити да им Хамас бомбардује градове по Израелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуковник

21.07.2014 05:38

Бомбардовали су и ништа сад на копно, а ови их чекају као гладни вукови овцу, само чекају да се увуче. Ниједан неће изаћи,само пратите ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ