Није упућен позив у помоћ

Авион "Малезија ерлајнса" који се јуче срушио на истоку Украјине са 298 путника и чланова посаде није пре пада упутио никакав позив за помоћ, изјавио је малезијски премијер Наџиб Разак.

Свијет 18.07.2014 | 08:56
Није упућен позив у помоћ

Он је на конференцији за штампу у Куала Лумпуру, након телефонских разговора са лидерима Украјине и Холандије, као и америчким председником Бараком Обамом, рекао да ће "преврнути сваки камен" како би се сазнало шта се десило са авионом "боинг 777" на линији између Амстердама и Куала Лумпура, пренела је агенција АП.

"Ово је трагичан дан за Малезију, а и читава година је била трагична", истакао је Разак, мислећи на трагедију са још једним авионом "Малезија ерлајнса", који је 8. марта нестао током лета из Куала Лумпура према Пекингу, а његови остаци још нису пронађени.

Наџиб је навео како украјинске власти верују да је авион са лета МХ 17 јуче оборен, односно да се не ради о несрећи.

Према наводима једног неименованог америчког званичника, америчке обавештајне власти верују да је авион пао пошто је погођен ракетом земља-ваздух, али још није познато ко ју је испалио, украјинске или проруске снаге са истока Украјине, при чему и једни и други негирају одговорност за ту несрећу.

"У овом тренутку малезијске власти не могу да потврде узрок несреће, али ми морамо да сазнамо и сазнаћемо тачно шта се десило са овим авионом. Уколико се испостави да је авион заиста оборен, инсистираћемо да почиониоци хитно буду изведени пред лице правде", истакао је малезијски премијер.

Он је додао и да је путања којом је летео авион "Малезија ерлајнса" била проглашена безбедном од стране Међународне организације за цивилну авијацију.


Пронађена друга црна кутија и тела 121 погинуле особе

Спасилачке екипе пронашле су другу црну кутију из малезијског авиона који је оборен на истоку Украјине, јавио је сниматељ биртанске новинске агенције Ројтерс, док је на лицу места до сада пронађено 121 тело од 298 путинка и чланова посаде који су погинули.

Проруске снаге у Украјини пронашле су јуче једну црну кутију.

Како је саопштила украјинска прес служба за хитне ситуације, до 07.00 часова по локалном времену пронађено је 121 тело погинулих.

На лицу места налази 95 припадника спасилачке службе трагају за погинулима, пренео је Итар тас.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оффицер

22.07.2014 06:59

Ма која глупост имали су баш када ?????

ОДГОВОРИТЕ